Az öblítő csak illatot ad a ruhának, vagy más funkciója is van?
Illatosít és egy puha bevonatot képez a ruhákon.
De valójában semmi szükség rá. Én soha nem használok, általában csak mosószerrel mosok, és teljesen jók a ruháink. Néha szoktam ecettel is öblíteni, attól puhábbak lesznek és a vízkövesedést is megelőzi. De valójában az sem létfontosságú, csak ha allergiás vagy a mosóporra (ugyanis közömbösíti azt).
én nem használok
folyékony mosószer,aminek jó az illata és kész
van jobb helye az öblitő árának(a 2-300 forintosak büdösek, a jó illatúak 600nál kezdődnek...)
Köszönöm a válaszokat.
Örülök, hogy írt olyan is , aki nem használ öblítőt.
Ha folyamatosan ecettel öblítek akkor nem fog rozsdásodni a mosógép? Csak azért, mert hallottam, azaz olvastam már ilyet is.
Naaa azért gondoljuk már át, mit beszélünk.
A mosószer lúgos. Az ecet savas, ezért közömösíti.
De azt írtátok, hogy az öblítő is közömbösíti. Tehát az öblítő is savas (kémia, 8. osztály).
Az már csak a hab a tortán, hogy egy szerelő azt mondja, hogy az ecet által okozott kémiai behatás tette tönkre a gépet. És hogy van aki ezt el is hiszi. Ez akkora kamu, hogy fáj. Az emberek butaságára építenek, hogy kiszedjék a zsebükből a pénzt.
A mosószer és az öblítő is kémiai behatásnak teszi ki a mosógépet - tehát annak illik ezt állni.
Egyébként a családban mindannyian ecetezünk több mint tíz éve és a gépeknek semmi bajuk (pontosabban az egyiknek kitört az ajtaja, de gondolom, nem az ecet törte ki :D). Persze nem literszám öntjük bele, csak amennyi reagál a mosóporral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!