A Trisó tényleg jól fehéríti a ruhákat? És mennyire roncsolja a mosógépet?
Figyelt kérdés
Egy adag mosásához mennyit kell adagolni? És a mosószer mellé? Vagy a fehérítő helyére? Vagy az mellé? És hány fokon mossam a ruhákat vele? És egyáltalán hol lehet kapni és mennyibe kerül?2009. márc. 4. 22:32
1/6 anonim válasza:
A trisó kémiailag nátrium szulfát. Én igazából vízlágyítóként és zsíroldóként ismerem. Van aki Calgon helyett ezt használ illetve van aki ecet helyett ezzel szokta átmosni a mosógépet. Háztartási boltban szerintem még lehet kapni, az árát nem tudom de biztos nem horribilis.
2/6 anonim válasza:
Állitolag sokkal jobb, mint a calgon. A tescoban is lehet kapni és az ára tizede talán a calgonnak. A mosóporhoz kell adni az adagolóba. És tényleg szebbek lesznek a ruhák.
3/6 anonim válasza:
Nekem is mosógép szerelő ajánlotta, hogy calgon helyett trisóval és ecettel mossam át inkább a mosógépet. És nagyon bevállt. Azt viszont nem tudom menniyre fehéríti a ruhákat. Lehet, hogy szerencsém van, de nekem elég szépek maradnak a ruháim. Vagy a gépem mos jól, vagy jó mosószerem van :)
4/6 anonim válasza:
A trisó vízlágyító, nem fehérítő. Nem roncsolja a ruhát.
Igen, mosószer mellé rakd. Én csak simán összekeverem a mosószerrel.
Egy kiskanállal, vagy evőkanállal használj, attól függően, hogy mennyira akarod lágyítani a vizet.
Bármilyen hőfokon moshatsz vele.
ABC-ben, háztartási boltokban lehet kapni, Tirisó márkanéven, 300-500 forint közötti áron. Azon a polcon keresd, ahol a vanisht, hypot, sósavat rakját.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsokat.
2009. márc. 5. 13:45
6/6 anonim válasza:
2009-03-05 13:36!
Jól írtad, kb most is így mozog az ára. A calgon és társainak nem ismerem az árát, de biztosan jóval olcsóbb a trisó. De környeetre nem a leg ártalmatlanabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!