A zsepit vagy egyéb holmit ki vegye ki a ruhából? Aki a szennyesbe teszi, vagy aki a mosógépbe? :D
:D
Kapcsolatunk elején mondtam a férjemnek,hogy én ugyan nem fogok turkálni a zsebeiben,úgyhogy rámolja ki a zsebeit,mielőtt a szennyesbe teszi a nadrágot.Hát aztán kimostam néhány ezer forintot,sok zsebkendőt,és egyszer a bérletét,úgy hogy kénytelen vagyok kiforgatni a zsebeket,pedig utálom:))
Mindegy, csak ki kell alakítani egy szokást és következetesen azt tartani.
Én most a párommal élek, és meg tudjuk oldani, hogy mindig kizsebeljük a ruhát, mielőtt betesszük a szennyesbe. De emlékszem, hogy a szüleimnél az a módszer ment, hogy aki bepakolt, az zsebelte ki a ruhákat. Végülis az a lényeg, hogy ki legyenek szedve, az már mindegy, hogy ki szedi ki.
akié a ruha,az zsepi és egyebek nélkül tegye a szennyesbe.
nálunk működik.
Annyi hogy ha körbejárom a lakást,és találok szennyest,akkor ha az enyém ha a páromé,átnézem a zsebeit,ne maradjon benne semmi.
Mióta egy fontos papirját kimostam és nem látta mit irt rá,azóta sosem teszi ki átnézetlenül a ruháit...
Aki beleteszi a szennyestartóba, az ürítse ki a zsebeit.
A gyerekek más tészta, ők még csak most tanulják, de egy férjtől elvárható lenne hogy felnőttként viselkedjen, nem pedig ő anyuci kicsi fiacskája.
Ennek a párja a szemétlevitel. Könyörgöm: ő nem látja hogy tele van amikor beledob valamit???
Na nálunk ezeken ment a vita, volt hogy megmondtam: ha azt akarja, hogy felnőtt társként tekintsek rá, akkor viselkedjen úgy. Ha pedig ragaszkodik az anyuci pici fiacskája címhez, akkor viszont úgy is kezelem, tehát rászólok hogy pipikélés után mosson kezet és megkérdezem, hogy kaksizás után ugye jól kitörölte a popókáját.
Na ezt sokáig nem bírta, úgyhogy sikerült megértenie, hogy a cuccokat át kell nézni mielőtt belerakja a szennyestartóba.
A szemét egy hosszabb menet volt.
19:46
Igen, csak ha valaki azt nem képes megtenni, hogy a másik munkáját segítse, akkor muszáj a fehérnépnek a sarkára állni.
Itt nem arról van szó, hogy egyszer-egyszer bent marad valami a zsebben (előfordul, sebaj, mosás előtt amúgy is érdemes átnézni), hanem arról, hogy igyekszünk társként, közösen részt vállalni a feladatokból.
Nekem nincs azzal semmi bajom, ha a pasi azt mondja hogy utál mosogatni, de hajlandó kiporszívózni a lakást, asszonykája meg inkább elmosogat mindent de irtózik a portól. De ez nem jelenti azt, hogy az asszony a szőnyegre hegyezheti a gyerek ceruzáját, a férj meg ételmaradékostól, szalvétástól beborítja a tányért a mosogatóba.
A kérdésfeltevésből nem azt szűröm le, hogy párszor figyelmetlenebb volt valaki, hanem az üzenetről amit a párjától kap: "nem az én dolgom a mosógépbe pakolás, csináld te és még annyit se vagyok hajlandó segíteni, hogy a taknyos zsebkendőmet kidobom a kukába."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!