Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mitől büdös a mosógépem?

Mitől büdös a mosógépem?

Figyelt kérdés

Felültöltős automata mosógép, két éves, de ha lecsukott tetővel áll, majd kinyitom, az a bűz, ami kijön, rettenetes.

Mi okozza? A mosóporoknak van valamilyen salakja? Egyszer egy üveg ecetet öntöttem a mosóvízbe, de az se használt. Mitől szűnik meg?

2011. márc. 23. 19:40
 1/9 anonim válasza:
70%
Engem is érdekelne a válasz! Bár a mi mosógépünk jóval "korosabb", és mindig nyitva hagyom a tetejét mosás után amíg ki nem szárad (plusz ki is törlöm), néha a ruháknak borzalmas "pállott" szaga van mosás után, mosópor, öblítő ide vagy oda:S Én sem jöttem még rá, hogy mitől.
2011. márc. 23. 19:52
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Bepenészedhetett. Egy főzőprogramot kell elindítani rajta ecetes vízzel. 40 fok nem elég.
2011. márc. 23. 20:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy nem penészes, mert annál azért gyakrabban mosok vele.

A második hozzászólónak külön köszönöm a véleményét.

Az első válaszadó tudja, miről beszélek, szerintem nem vagyok egyedül a dologgal.

2011. márc. 23. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is felültöltős van, legalább 4-5 éves, és (szerencsére) nincs szaga! Én is szárazra törlöm mosás után (már legalábbis ahol elérem) és még kb. 3-4 órahosszáig nyitva hagyom a tetejét, hogy valóban kiszáradjon.

Lehet, hogy valahol egy pici helyen maradt benne valami szösz, vagy akármi, ami azóta "szedett össze" valami penészt, és azóta van szaga. Talán egy szakembert kellene megkérdezni, lehetséges-e ez.

2011. márc. 23. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Az, szösz a szűrőben és a víz okozta dohosodás. Akár a tartó falán ragadt mosópor és öblitő is lehet egy idő után büdös a viz miatt.

Szürőt kitakarítani gyakrabban mit eddig és hagyd nyitva mosás után, nem is kell törölgetni. És persze ne felejtsd benne hosszabb ideig mosás után a ruhát.

2011. márc. 23. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Ez a fekete színű anyag gombásodás és nem ecettel kell kezelni hanem először 20 dkg trísóval 70 fokon átmosatni maj 3 dl hypoval 40 fokon átmosatni, a trisó feloldja a zsíros jellegű gombát, a hypo megöli.
2011. márc. 23. 20:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Ki fogom próbálni az utolsó által írottakat. Köszi a válaszokat.
2011. márc. 23. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
az enyim whirlpool kb 4 éves az is büdi volt mert csak használtam meg öntöttem a sok öblitőt és lerakódott benne és megbüdösödött most át és mikor fujjaa a vizet rázd a kifolyócsövét és miután az ecetes,trisós tisztítást megcsináltad utána inditsd el 50 fokon üresen egy adag mosóporral és a mosóport a tisztitáskor a dobba tedd!!!
2011. márc. 23. 21:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt kerestem:

[link]

2011. márc. 23. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!