Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi a tisztaság illatú ruhák...

Mi a tisztaság illatú ruhák titka?

Figyelt kérdés
Azt szeretném, hogy a ruháimban mosás után egy friss, mosott illat maradjon. Sokféle öblítővel próbálkoztam, de nekem a legtöbb émelyítő (főleg a virágosak meg a különböző aromaterápiás öblítők). Milyen mosószert (por vagy folyékony) és öblítőt használjak, hogy friss, érezhető, de ne túl émelyítő illatúak legyenek? Öblítő nélkül például lehet mosni?
2011. márc. 16. 16:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha öblítő helyett ecetet használsz,akkor friss illatúak lesznek a ruháid. A géped sem lesz vízköves.
2011. márc. 16. 21:36
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

én a kék lenort szeretem, de csak a fehér ruhákhoz és törölközőkhöz, mert azokhoz nagyon illik, olyan kellemes, lágy, otthonos illata lesz.

az utcai ruháimhoz parfümös lenort használok, valahogy úgy érzem, h jobban illik hozzájuk.

de ez lehet, hogy csak az én hülye képzettársításom :D

2011. márc. 16. 23:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Az egyik fontos dolog a tiszta ruhákhoz vezető űton, hogy milyen "állapotban" van a mosógép. A barátnőm albiban lakik, na, nála pl dohos, mert sohasem hagyja nyitva a tetejét, hogy ki tudjon száradni.

Én hagyom szellőzni és félévente Polly mosógép-tisztítóval átmosom, hogy ne legyen vízköves, koszos. Meg így vigyázok is rá.

Én a Tomi mosóport szeretem, abból is a mandulatejes változatot. Az Ariel nagyon drága, de annyival nem jobb. Sőt!

Az öblítőpalettát szinte már végigpróbáltam, a számomra legkedveltebb illatok a sárga Lenor (asszem Summer) és a Sensitive (fehér) Coccolino. Ha van időm, akkor bekapcsolom a mosógép azopn funkcióját, aminél megáll, ha már a vízben van az öblítő.

És én nagyon nem szeretem a szabad levegőn szárítani a ruháimat. Lehet, h kicsit furcsa ezt olvasni, de nekem jobban megtartja az illatát a bent száradt ruha. A kinti ruha anniyra nem.

2011. márc. 17. 11:29
 14/18 A kérdező kommentje:

tutuv, klór hypo színes mosáshoz is? nem merem... a másik hogy tíz literhez egy kupak, sajnos nem is tudom hány litert használ a gépem egy mosáskor. :(

utolsó nagyon köszi a választ, szerintem a fehér coccolinot most már levadászom, és bent szárítok majd.

2011. márc. 17. 19:00
 15/18 anonim ***** válasza:

Én tavaly nyáron próbáltam ki először a világoszöld lenort. Ariel volt itthon akkor. Ez a párosítás annyira megtettszett, hogy megfogadtam, nyáron ezután csakis ezt az öblítőt fogom használni. Annyira friss, üde illata van. Teljesen visszaadja ( számomra ) a nyár hangulatát. A nyári frissességet, vidámságot, "szabadságot", üdeséget...

Viszont nemrég kipróbáltam az ecettel való öblítést. Nagyon tettszett az az eredmény is. Semleges friss illata volt a ruháknak. Csodálkoztam is, hogy nincs illata, de mégis van egy tiszta, friss illata a ruhának.

2011. márc. 19. 12:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Én fehér mosáshoz a Perwoll white magicet használtam, nagyon finom, friss illata volt a ruhának utána még hetek múlva is.De nyáron költöztünk és most nincs külön helyem teregetni, az egyetlen szobánkban szárad a ruha, mellette van a konyha és bármit használok, nem marad meg a ruha jó illata. Nem büdös kaja szagú, de az a finom tisztaruha illata se marad meg.
2011. márc. 19. 18:15
 17/18 anonim válasza:
a víztakarékos mosógépek pl nagyon nem jók érdemes plusz vizet adni az öblítéshez, meg ki kell takarítani a mosógépet, a mosóport a ruhához kell adni mert beleszárad az adagolóba és az rohadtul undorító szagú tud lenni. és vannak mosógép márkák is amik nem mosnak illatosra. tehát sok függ a műszaki dolgoktól. amugy a napon szárított ruha mindig fincsi :)
2011. márc. 24. 01:42
 18/18 A kérdező kommentje:
ariel mountain spring (folyékony) + fehér coccolino = isteni!
2011. márc. 24. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!