Hogyan lehet vízkötleníteni a villanybojlert?
Leereszted a vizet és kikötöd az elektromos vezetéket.
Leveszed az alján lévő fenéklemezt és kiszeded belőle a vízkövet. Jól bespricceled vagy bekened vízkőoldóval hagyod hatni a szert és szépen kijön minden belőle.Ugyanígy tisztítsd meg a fenéklemezt és a főtőszál csövét is.
Aztán fordított sorrendben összerakod, ajánlott a fenéklemez alá új tömítést rakni mert a régi már nem szokott beválni.Sokan le is veszik a falról mert úgy könnyebb.
A kérdezőnek és az utolsónak.
Mi a f@sznak vetednéd le a boylert? Én 20 éve javítom őket és egyetlenegyszer sem vettem le a falról!! Minek? Ha magyar Hajduról van szó akkora nyílás van rajta hogy kényelmesen ki lehet takarítani. A vízkőoldózásról meg annyit hogy azt hagyd a fazékra, lábasra,ha nagyon ramaty az alaplap meg a fűtőbetét kicseréled 1200-1500 Ft darabja.
A tömítéseket minden alkalommal ki kell cserélni és szilikonost rakni nem a fekete gumit mert az rossz minőségű.
Egy teljes felújítás sem kerül többe 10e forintnál plussz a munka díj.
Akár lepontozol akár nem hülyeséget ne írjál.
w3dzz-nek:
Nem értem kifogásod ugyanazt írtam amit te jónak találsz!
-Nem mondtam hogy le kell venni a falról, csak azt hogy sokan így csinálják.
-Igen ki kell cserélni a tömítést én is azt mondtam.
-Csak ajánlottam nem kötelező a vízkőoldó, bár nekem lényegesen könnyebb ez a módszer mint órákig vakarászni a vízkövet.
-Azt viszont én tartom hülyeségnek hogy ki kell cserélni a fenéklemezt, pláne a fűtőszálat.Fölösleges költség, ami nem is olyan kevés mint te írtad, minimum 5-6 ezer egy régi típusú Hajdúnál is.
És jómagam is villanyszerelő mester vagyok(bár nem tudom egyáltalán te mi lehetsz)többszáz boyler szervízeléssel a hátam mögött.
Az utolsónak.
Én is villanyszerelő vagyok mint te, Nem tudom te hol élsz én vidéken és a higanykapcsolós Hajdu boyler kivételével itt bármelyik alkatrészt 2000Ft alatt megkapod.Kimentem a műhelybe és megnéztem a az 1800W-os J sorozatú betét 1240Ft.
Én nem szoktam a tulajt felesleges költségbe verni de az üzembiztonság többet ér 1-2 ezresnél!!
Arról meg hogy levenni a boylert a falról akár mester vagy akár nem feleslegesnek tartom.Minek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!