Hideg zsíroldótól sebes lett a kezem. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Tudom hogy h.lye vagyok. Volt egy apró kis seb a kezemen, egy amolyan gombostű fejnyi. Abból lett egy 2-3 mm nagyságú, és be van dagadva, ég. Mivel kezeljem?2011. febr. 8. 08:27
1/5 anonim válasza:
Elméletileg legjobb lenne orvoshoz menned. (ha nem mégy, megértelek, én sem mentem vele)
Lehet venni égés elleni sprayt gyógyszertárban, nagyobb üzletekben. Az pár nap alatt helyrehozta nekem is (WellDone marta ki)
A fájdalom csillapítására meg hidegvíz alá tarthatod.
2/5 anonim válasza:
öblítsd le vízzel, majd citromlével, vagy citromos vízzel. Vagy ecetes vízzel. A zsíroldó erős, maró lúg, savval kell közömbösíteni.Nme csodálom a kezed, nekem a szekrényre lyukat fúrt.
Áztasd egy kis ideig a citromos vízben! A kolontári macskákat 3 órán át mosták pH 13 ellen.
Utána Neogranormon. Vagy sótlan disznózsír.
Kötözd be!
Ha nem múlik, gyógyszertár, doktor.
3/5 anonim válasza:
Én a körömvirág krémet ajánlom, hámosító hatású!
4/5 anonim válasza:
Nekem az aloe first volt rá a legjobb. De szerintem sajnos meg fog maradni a nyoma. Nekem éppen akkor a köröm ágyamnál volt egy kis seb, amit tovább mart, még mindig látszik egy picit, pedig ennek két éve!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2011. febr. 8. 11:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!