Elektromos sütő tisztításához használható-e a hideg zsíroldó? Neme megy tönkre a sütő tőle?
Nem tudom ti hogyan tisztítjátok a sütőt,de iszonyatos munkát végez az odaégett zsír a sütővel. Húst szépen csak sütőben tudok sütni, ennek az az ára, hogy időnként komoly erőfeszítéseket kell tennem, azért hogy mégis kinézzen valahogy.
Ti hogyan óvjátok a sütőt, hogy minél kevésbé szennyeződjön?
És hogyan tisztítjátok, és kb milyen időközönként?
Elöször: a "Neme megy" helyett igy kéne irni: nem megy-e.
A kérdésre: néha lehet használni a zsíroldót, de nem gyakran.
Ha befejezted a sütést (illetve amikor ki akarod tisztítani), akkor tegyél bele egy tálban (vagy akármi másban) vizet, kapcsold be és várd meg, amíg forr a viz. Kb. 10-15 perc múlva közönséges mosogatószerrel le leleht mosni a rásült szennyezödést ( de csak az aránylag frisset), ha netán valami nagyon ragaszkodik a sütöhöz, akkor meg lehet ismételni.
Ezt célszerü minden használat után megcsinálni, akkor nem kell soha drasztikusabb módzserekhez folyamodni.
A húst sütéskor meg takard le alufóliával, akkor nem fröcsköli össze a tüzhelyet.
Jól írja az első. A húst takard le,akkor nem fröcsköl szanaszét.
A sütőben pedig ne sima vizet,hanem erősen ecetes vizet forralj. Ha lehűlt,akkor ki tudod törölni a sütőt.
Ez a módszer jó a mikróban is.
Persze, hogy letakarom fóliával (puhulás céljából), de ahhoz, hogy szép színe legyen, a végén le kell, hogy vegyem. No ekkor szennyeződik el a sütő.
Mennyire legyen tömény az ecetes víz?
Ecetes vízet forralni? Ez nekem új.. Mert a mikróban is szódabikarbónát, vagy amilyen mosógatószert használunk, kell 1 fél liternyi vízbe. És forralni. Simán kitöröljük.
Azon ne lovagoljunk azon hogy azt írta : neme..
Zacar engem is, de nem ez a fontos. Értelmes választ kapjunk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!