14 évesen vállalhatok valamien munkát?
Az a helyzet hogy van két testvérem és nem akarok anyától állandóan pénzt kérni.És hétvégente szeretnék dolgozni .. / besegíteni/ . Sokmindenhez értek..talpra esett vagyok.. határozott.. és megbízható .. és jól birom a fizikai munkákat is.
Szerintetek így vállalhatok valamien munkát?
Vagy ha hivatalosan nem is akkor érdeklődni hol érdeklődjek hogy valakinek kelle segítség?
Hivatalosan nem kaphatsz munkát, csak feketén.
Kérdezz körbe, én is voltam dolgozni 13 évesen mezőn, jobb fizetéssel mint amit mondjuk most kapok diákmelóért.
és kiket..?
Vagy hol érdeklődjek..?
Mert most kb egy hónapja költöztünk BudaPestre.
Hivatalosan nem dolgozhatsz.
Ha falun laksz akkor építkezésen dolgozhatsz mert falun kicsi a lebukás esélye. Tavasszal, nyáron mezőgazdasági munka pl kapálás, gyümölcs szedés. Élelmiszer boltban árurakodás.
A pénz nem adják ingyen úgyhogy ilyenbe ne gondolkodj hogy gyerekre vigyázol mert ez szinte nem is munka. Ahol a szülők nem érnek rá ott a nagyszülők, rokonok vigyáznak a gyerekre, mindenki úgy próbálja meg megoldani hogy ne kelljen érte fizetni.
Majd ha betöltötted a 15-öt és a szüleid aláírnak egy engedélyt, és akkor is csak iskolai szünetben. De megsúgom, sanszos, hogy kapnál bármit, engem 3 év alatt van szövetség, aki csak órarendet egyeztetni hívott fel. -.-
Szóval leghamarabb másfél év múlva, augusztusban.
Gyerekfelvigyázást is felejtsd el, épeszű ember nem hagyja a gyerekét egy gyerekre. Nem tudsz felelősséget vállalni, jogilag se, stb. Kérdezd körbe a rokonokat, nincs-e valami, amit elvégezhetsz és adnának érte valamennyit, máshogy illegális, és elég súlyos bírságokat osztogatnak a gyermekmunkáért, szóval csak a hülye vállalja a kockázatot. De a mentalitásodat becsülöm, őrizd meg még pár évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!