El kell zárni a gázpalackot használat után vagy elég ha a tűzhelyet elzárom?
Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 13:53
1/8 anonim válasza:
El kell zárni. Sőt célszerű, ha először a palackot zárod el, majd ha kialudt a láng akkor a tűzhelyet. Mi mindig így csináltuk a biztonság miatt régen, de láttam olyat, aki soha nem zárta el, a palack eleve nehezen hozzáférhető helyen volt nála... szóval szerintem jobb az óvatosság. :)
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is úgy tudtam hogy el kell zárni de most hozattam csere palackot és a fiú aki felszerelte , nyitva hagyta....
2011. jan. 28. 14:07
3/8 anonim válasza:
Mi mindig elzárjuk a biztonság kedvéért. :)
4/8 anonim válasza:
Én évek óta csak a tűzhely csapját zárom le, a palackot csak csere esetén. Eleve biztonsági csapok vannak a tűzhelyen, aztán ott a palackon a nyomáscsökkentő, és aki vezetékes gázt használ, az sem zárja el a tűzhelyhez menő csapot. Régen, mikor nem volt biztonsági a csap a tűzhelyen, zártam a palackot. Minden palackcserénél az új tömítőgyűrűt teszem be, és leellenőrzöm, nem szivárog-e? Aztán nyitva a palack, míg van benne gáz.
Lehet, könnyelműnek tartotok, de bízom a tűzhelyben.
5/8 anonim válasza:
Az a baj, hogy a gumicso idovel kirepedezik es ott szivaroghat. Szerintem okos dolog egy foldgaz jelzot tenni a palack es a tuzhely kozelebe. Ha szivarog, ez jelzi es elzarod. Ha viszont elutazol otthonrol, akkor mindenkepp elzarod.
6/8 anonim válasza:
Az utolsó 2 válaszolóval értek egyet,azzal kiegészítve,hogy nem kell sajnálni,10 évenként venni kell 2m /lánghegesztésnél használt/ oxigén-vagy dissou-hoz használt csöbet,és két jó! bilincset,és így minimális a kockázat.
7/8 anonim válasza:
Azért is célszerű elzárni, mert hiába a tűzhelyen a biztonsági szelep, ha jön a kis mocsok egér és megrágja a csövet akkor repülhet a ház.A földgáz csövét nem igen tudja megrágni.
8/8 anonim válasza:
Nekem is biztonsági a tűzhelyem és csak a gombjait zárom el a palackot nem de palackcserénél azért a cső állapotára oda szoktam figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!