Gáz ha 18,5 évesen nem tudok mosni? (mosógépet elindítani)
Szia!
A moógépkezelést kb. 5 perc alatt meg lehet tanulni, csak kell egy "hozzáértő" és meg kell kérni, hogy lassan csinálja és mondja is mit nyomkod:)
egyébként alaptanács, hogy bármilyen hiperszupi is a gép, 3 dologra érdemes figyelni:
1. Ált. pamutprogram a nyerő
2. 40 fok szinte bármilyen ruhához ideális (kivéve a selyem, pl)
3. ált. 900-1000 fordulatos centri bőven elég. 1000 felett nagyon összegyűrheti.
ilyenkor áldom anyukámat, hogy idejekorán odatett takarítani, mosni, főzni stb...:D:D:D
22L
Nem biztos, hogy kamu a kérdés.
Én 50 vagyok, bár sokszor érzem magam 18 és félnek, és állítólag ez számít...
A konyhában remekül boldogulok, más házimunkát is megcsinálok, ha feleségem összevonja a szemöldökét,(pfff.a héten járdát söpörtem. Mivé válik a világ!?)
Ám, hogy a mosás rejtelmei hogy működnek fogalmam sincs, bizonyára azért, mert nem érdekel, főleg meg nem voltam rákényszerülve, hogy érdekeljen.
Remélem, még nagyon sokáig nem kell, hogy érdekeljen!
Szerintem nem.
Amíg otthon laktam, én se tudtam semmit megcsinálni. Ráadásul anyukám annyira utálja a házimunkát, hogy meg se tanította nekem. Aztán elköltöztem, és mindent a magam fejétől megtanultam.
Van néhány alapvető dolog, amit ha tudsz, bármivel elboldogulsz.
Például hogy a legtöbb mosógép manualja fenn van a neten, csak rá kell guglizni. És az hülyebiztosan leírja, mit kell csinálni vele.
Aminek nincs fenn, az olyan régi gép, hogy a szüleink korosztályából mindenki tudja, hogy kell kezelni, tehát egyszerűen megkérdezel bárkit.
Na meg a józan paraszti ész. A legtöbb háztartási gépnél és a legtöbb házimunkánál ha nekiállsz és ésszel csinálod, akkor jól fogod csinálni. Ennyi.
Nem gáz. Én is akkor találtam fel magam, mikor egyetemen albiban rákényszerültem. Otthon nem hagytak érvényesülni, igazából a mosás az egyetlen házimunka, amit anyám szívesen csinál, meg másnak nem engedett teret, nehogy elrontsuk. xD
Ha megvan a programlista a mosógéphez, akkor semmi gáz. Szétszeded a ruhákat színek szerint, öblítőt, mosóport a helyére, beállítod, 40fok általában elég, fehérhez inkább 60, de persze vannak kényesebb cuccok, én egyszerű ember vagyok, csupa egyszerű farmer, törcsi és felső. :D Beállítod a program betűjét.
Persze vannak olyan mosógépek, amikhez én sem mernék nyúlni, mert több gombja van, mint a laptopomnak... O_o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!