Hogyan kell fekete-fehér pullovert mosni?
Figyelt kérdés
Van egy vadi új fekete-fehér pulcsim ami egyszer volt rajtam de még nem mostam ki csak bennt lógott a szekrényemben.Kicsit beszürkült a nyakánál amit nem értek mert amikor beraktam a szekrénybe nem volt semmi elszíneződés, és az ujja.Mivel új és még nem volt mosva ezért gondolom nem csak simán a mosógépbe kell rakni mert megfogja a fekete a fehéret.Az ujjai fehérek,az eleje és a háta fekete de az elején fehér felirat van, a kapucni kívül fekete belül meg fehér.Köszi!2011. jan. 19. 14:48
1/7 anonim válasza:
Én az ilyeneket külön szoktam mosni kézzel.
Mosógépbe feketével/fehérrel semmiképp, esetleg ha az új ruha nem fog akkor olyanokkal, amik szintén nem fognak.
A színfogó cucc nem tudom mennyire hatásos, szerintem a legbiztonságosabb kézzel kimosni, pulóvert úgysem kell túl gyakran.
2/7 anonim válasza:
Kötött dolgokkal nem szokott a színösszemosódással gond lenni, fekete-fehér pamut holmikkal viszont általában mindig megjárom. Ezért sem szívesen veszek meg ilyesmit, de a lányom szereti. Mindenesetre színes ruhához való mosószert ajánlanék, lehetőleg folyékonyt. Langyos vízben, kézzel próbálnám elsőre kinyomkodni, az elszíneződésnél kicsit megdörzsölni.
3/7 anonim válasza:
Ollóval vágd ki a fekete részeket, külön mosd ki, majd varrd össze! minden gondos háziasszony így teszi.
4/7 anonim válasza:
Én még sosem jártam meg, de javaslom először is áztasd hideg ecetes vízbe az segít megfogni a színét. Utána pedig langyos vízben mosd ki kézzel.
Az a színfogó kendő semmit nem ér.
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, főleg a harmadikat azt fogom kipróbálni először :)
2011. jan. 19. 17:01
6/7 anonim válasza:
ecetes vizet 10 percre és lefixálja aszínét nyugi jó lessz!
7/7 A kérdező kommentje:
ok kipróbálom köszi :) de még annyit hogy mik az arányok? hideg vagy meleg vízben? mennyi ideig? ezek után hogy kell kimosni? bocsi a sok hülye kérdésért csak még életemben nem mostam 22/F :DD
2011. jan. 20. 20:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!