Mindig tökéletes rend és tisztaság van nálatok?
A lakás van az emberért,nem az ember a lakásért!
Nincs rendetlenség,piszok,de nincs tökéletes rend sem. Nem vagyunk tisztaság mániások.
Az eleg relativ, hogy mi a tokeletes rend, tisztasag. Ahol gyerekek vannak vagy/es allatok, ott biztos, hogy minden pillanatban nem lehet tokeletes rend vagy ha igen, akkor az mar orvosi eset, mert azt jelenti, hogy valaki a nap 10-12 orajat takaritasra forditja.
Nalunk nem hevernek szerte-szet papirok, a tanyerokat is probalom elrakni, nagyobb dolgokat elpakolni, de a gyereknek itt-ott vannak a jatekai es ez igy termeszetes egy kisbabaval.
Nem azert elunk, hogy takaritsunk, hanem azert takaritunk, hogy jobban erezzuk magunkat a kornyezetunkben, de ehhez napi szinten tobb orat takaritani, komoly szintu tisztasagmania, ami egy betegseg, ha valaki kozben dolgozik, gyereket nevel...szoval nem tudom, hogy miert is lenne cel a minden percben fennallo makulat rend es tisztasag. Meg ha vki szingli, megoldhato, de alt. az egyedulallo ferfiak sokkal rendetlenebbek, mint a csaladosok.
Nincs tökéletes rend, de tök elfogadható szinten tartjuk, rendszeresen takarítás, rendrakás stb. Úgy szokták mondani, hogy olyan rend legyen a lakásban, hogy ha vendég érkezik fél órával előbb úgyis odaszól, hogy jön, az alatt az idő alatt tiptop rendet lehessen tenni. (értem ez alatt, hogy gyújtasz gyors egy füstölőt ha kell porszívó, tiszta edények elpakolása ,mosott ruhák ruhák lekapkodása ilyesmi) aki meg csak úgy beállít azzal úgyis vagy olyan viszonyban, h nem akad ki a szárítón lógó cicifixtől :)
(jaj de most mekkora kupi van nálam :S buliztunk az éjjel és jaaaj mennyi mosogatnivaló van, hálaégnek reggel gyors összepakoltam, de erre nem volt erőm.... valaki mosogasson el :) busásan megfizetem :D:D)
Nálam nagy most a felfordulás, mert a felső szintet szigeteljük. Így nincs minden a helyén, az élet persze folyik. Most éppen vasalgatnék az alsó szinten, de nem tudom hova tenni a ruhákat, mert a szekrényből is ki kellett pakolni, hogy odébb lehessen vinni. Már kezd elfogyni a türelmem, pedig felkészültem rá lelkileg, hogy most ez lesz egy darabig. Még egy hét, az tuti biztos, de még lehet, hogy 2 hét is lesz. Csak nyugtatgatom magam, egyszer csak vége lesz. Mosogatnom is kellene az ebéd után, de most olyan jó a takaró alatt pihizni és még szunyálni is egy órácskát.
Normál esetben szeretem, ha rend van, de maximálisan nem tudok végezni a hétvégén mindennel. Főzni, mosni, vasalni, takarítani. Meg hát pihenni is ilyenkor kellene.
Alapvetően igen. Néha elúszom kicsit, de igyekszem, hogy minden lehetőleg rendben legyen.
Az az elvem, hogy ha két nappal később pakolok el, akkor is ugyanannyi munka. Csak akkor két napig nézem a rendetlenséget, koszt. Ezért inkább lehetőleg azonnal megcsinálom.
Nálunk nem:-S főleg most vizsgaidőszakban. Ilyenkor ne is jöjjön hozzám senki, mert semmire nincs időm csak tanulni:D Máskor általában rend van, csak a lakótársak mocskolnak. De ahol a párommal lakom (páromnál) ott mindig rend van, mert ő nem tűri a mocskot:D
2o-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!