Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lefűzitek a számlákat?

Lefűzitek a számlákat?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ami még papír, azt igen, eltesszük, ami elektronikus azt meg 2 gépen mentjük.
2011. jan. 4. 16:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy egyszer még "ráfázok",de mióta(5,5 éve)összeházasodtunk,még SEMMI féle számlát,bizonylatot nem raktunk el.

Max.hivatalos iratok,és gari papirok.

2011. jan. 4. 17:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, külön borítékokban gyűjtöm őket (tehát külön a vizet, gázt, stb.-t) és mikor eltelik egy év, akkor leragasztom a borítékot és megy a fiók aljára. Ja, a számlát össze szoktam tűzni a befizetett csekkel és ez kerül a borítékokba. Ugyanígy vezetem a bankszámlakivonatokat, stb.-t. Tudom, fanatikus vagyok... :D
2011. jan. 4. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

a férjem a nagy iratrendező, ő szolgáltatónként lefűzi

dossziéba a számlákat.évekre visszammenőleg is megvan minden.

s bolti számlákat is borítékba teszi és hó végén összegzi

a kiadásainkat. én bele sem merek nézni:))

viszont a házassági anyakönyvi kivonatunkról már a harmadik másolatot kellett készítenünk, mert sehol nem

találjuk az eredetit, és az újabb és újabb másolatok is eltűnnek valahogy:)))

2011. jan. 5. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:

albérletben lakom évek óta, a sbefizetett csekket a tulajnak kell adni,előtte beszkennelem,ezek megvannak gépen

telefon és internet ami a nevemen van,ezeket valahogy mindig sikeerül elgórni

de nem is olyan jellegűek,hogy évekre visszamenőleg kellhetnének

2011. jan. 6. 07:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Én alaphelyzetben csak a vállalkozáshoz tartozó számlákat rakom el, a többit nem akarnám. De volt már olyan, hogy 10 évvel ezelőtti paírokat kellett előszednem, hogy igazolni tudjam a befizetést.

Íme néhány példa:

1. Amikor anyám 84-ben meghalt, a nevéről átírattuk a telefont. Akkor még kis kék cettliket adott a Matáv. Eltelt 10-15 év, amikor egyszercsak elkezdtek küldeni az ő nevére olyan számlákat, hogy előre (!) fizessen ki egy év havi előfizetést. Ugyanakkor jött apám nevére a rendes számlázás. Mikor ezt jeleztük, nem igazán történt semmi. Vagyis annyi, hogy egy idő után észrevették az azonos hívószámot, így a tartozást rávezették apám számlájára. Na ezt úgy sikerült fél év alatt lerendezni, hogy három vonalon elindítottuk a tartozás törlésének kérést, a beküldött bizonylat után. A három vonal úgy volt, hogy egy kiállításon az éppen kint lévő matávossal beszéltünk, aztán indítottunk levélben, majd telefonon kérést. Így végül is sikerült elintézni. 10-15 év után. Még jó, hogy megvolt az igazolás az átírásról.

2. Tavaly nyitottunk apámmal egy számlát az OTP-ben a betétkönyv helyettesítésére. Eredetileg úgy terveztük, hogy mindketten tulajdonosok leszünk. Közölték a bankban, hogy én csak meghatalmazott lehetek, mert tartozásom van. Mondom az nem lehet, mert előző évben, amikor megszűntettem a számlát (3 óra alatt), mindent lerendeztem. Kiderült: nem 2009-ből van tartozás, hanem 2000-ből. Az meg hogy lehet? Nos: amikor 2000 előtt volt számlám, de mivel nem érkezett rá pénz, egy idő után a 690 Ft-os tartozás miatt blokkolták a számlát. 2000-ben újra akartam aktiválni, de addigra már 2600-re "kamatozott" a számlám. Akkor ezt kifizettem, és új számlát kellett nyitnom. Na ezt a tartozásbefizetést nem regisztrálták rendesen. Csak azt nem értem, hogy amikor 2009-ben megszűntettem a számlát, nem látták, hogy a nevemen tartozás van? Na mindegy. Szerencsére meg volt a 2000-es befizetési bizonylat, bevittem, és házon belül néhány nap alatt lerendezték. Még jó, hogy az akkoriban tervezett teljes papírselejtezést elhúztam egy kicsit.

3. Tavaly októberben kaptunk egy ismertetőt, miszerint az Atlas Kiadó ágyúmaketteket ad ki. A kezdő csomag 990 Ft. Nosza, megrendelem. Mivel korábban voltak már rendeléseim, meg tudtam nézni a neten, hogy van-e tartozásom. Az derült ki, hogy nincs. 3-4 hétre ígérték a szállítást. Másfél hónap eltelte után érdeklődtem. Kiderült, hogy 2000-től vannak tartozásaim, amit automatikusan lezártak, és feketelistára tettek. A fél órás erőszakos telefonálás alatt az ügyfélszolgálatos kiderítette, hogy valóban az egyiket már rendeztem. (Megnézte mi van a "számla mögött".) Úgyhogy ez oké. De! Van mégegy, több mint 6000 Ft-os tartozásom, ami még mindig rendezetlen. Fogtam, előkaptama a gyűjtőmappát, amibe annak idején nem csak a lapokat, hanem a számlákat és a befizetési bizonylatokat is lefűztem. Kérdeztem, hogy pontosan ekkora összeg a tartozás? Igen. Akkor ezt már befizettem pontosan ekkor és ekkor. Itt van előttem a bizonylat. Na ezt nem regisztrálták. Küldjem be, és törölnek a feketelistáról. Bekldtem december elején. A múlt héten azt közölték, hogy két hónapig tart a feldolgozás svájcban. Na ez még megérne egy másik témát. De ebben az esetben is az derült ki, hogy tíz évig is érdemes elrakni bizonyos bizonylatokat.

Van, aki megkapja, befizeti és még a befizetési bizonylatokat is kidobja, nem csak a számlákat.

Amióta számítógépen tartanak mindent, nekünk is el kell rakni a papírokat. Hát nem nevetséges?

(Bocs a hosszú szövegelésért!)

2011. jan. 9. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 5évig meg kell lennie minden befizetett csekknek,nem?Igyekszem mindent lefűzni,sorrendben vannak a csekkek is. dátum szerint.de valamit párom bankszámlájáról vonják,de szépen minden rendben van,muszáj nehogy később baj legyen ebből!Csak valami mappában van valami meg borítékban,és az a mappában,kíváncsi vagyok más hogy oldja meg a rendezését.De majd most veszek egy csomó borítékot és még rendezettebben és átláthatóvá teszek mindent.
2011. jan. 9. 13:57
 8/8 anonim ***** válasza:
nem borítékot veszek hanem mappákat,rosszul írtam:-P
2011. jan. 9. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!