Kinek mi a véleménye a mosogatógépről?
Ezekkel a cuccokkal annyi van, hogy meg kell tanulni kezelni őket. Akik panaszkodnak a mosogatógépre, azok vsz olyanok, mint anyám, aki behányja az edényeket, aztán csodálkozik, hogy nem jut közéjük a víz és koszosak maradnak. Egyszerűen oda kell figyelni arra, hogy maradjon rés a vízsugárnak és kész. Ahogy a mosógépnél is kell helyet hagyni a dobban, ha megtömöd, akkor nem tud mosni és nem ő tehet róla.
Én imádom a mosogatógépet. Amióta van, nem kell ráégett edényeket takarítanom, mert a gép elmosogatja. Vagy például a tűzhely rácsát is a gép mossa el. Őszintén nem hiányzik a kézzel való sikálás :D
Mi négyen vagyunk, 10 éve van gépem. Amíg itthon voltam a gyerekekkel többet főztem, több volt az edény is (jóval több, mint most). Akkor megérte, használtam.
Idén nyáron váltottam, mert nagyon sokára telt meg a gép, volt, hogy egy hét is kellett hozzá. Elkezdtem a kézi mosogatást. Az az igazság, hogy ettől függetlenül mániákus óraolvasó vagyok: minden hétfőn olvasom a gázórát, a villanyórát és a vizet. Ebből látom, hogy mit jelent a kézi mosogatás. Nekem így most SOKKAL olcsóbb. kb. 3x használtam az ősszel, amikor vendégek voltak, és most karácsonykor. Egyébként, ha nem lenne, akkor biztos, hogy én is vágynék rá. És most sem mondom, hogy adjuk el, mert jó tudni, hogy van, meg persze be is van építve.
A véleményem: többmindent kell mérlegelni, hogy megéri-e?
Van, amikor igen. Ha sokan vannak, ha rendszeresen főzöl. Nagy edényt semmiképpen nem érdemes beletenni, csak a helyet foglalja.
Nekem kb. 6 éve van mosogatógépem.
Hátrányát nem ismerem, előnyét annál inkább:
- ebéd után kifekszem a kerti nyugágyba, és megiszom egy jeges üdítőt a napernyő alatt - amíg mosogat;
- vendégeskedéskor visszaülök a vendégekhez az asztalhoz, vagy amikor elmentek, nem robotolok - mert elmosogat;
- játszom a kisfiammal,
- vagy elmegyünk sétálni,
- vagy beidőzítem, és mire felébredek/hazaérek/végzek mással - elmosogat...
- kevesebb víz fogy,
- hja... és egyébként utálok mosogatni... :)
Csak ajánlani tudom! :)
...és még valami:
nincs műkörmöm, de a kezem bőre szebb...
Én megmaradnék a jó öreg kézi mosogatásnál. Miért is?
- Nincs még egy gép, mely villanyszámlámat növeli
- Lehet kevesebb vizet használ, de a villany többe kerül
- Én azt mondom, ez is egy készülék mely a kényelmet szolgálja. Hadd kérdezzem meg, ha kikapcsolják a villanyt, ki fog elmosogatni? Nem utolsó sorban, hol? Ugyanis, ha a mosogatógép volt betervezve, de mosogatóhely nem, akkor kezdődik majd a szívás. Viszont a mosogató hely megléte esetén, minek mosogatógép? Mert lusták vagyunk, vagy elég az állandó veszekedésből odahaza, amit a mosogatás okoz?
Én azt mondom mai világban arra kell törekedni, hogy minél kevesebb munkát bízzunk gépekre - lehetőleg minél kevesebb gépet használjunk -, mert a jövőben egyre nehezebb lesz ezek működéséhez szükséges energiát beszerezni, megfizetni. Itt inkább az utóbbin, a megfizetésen van a hangsúly. Mindenki tudja, látja az árak folyamatos felfelé kúszását. Az energia árak nem lesznek soha olcsóbbak maximum átmenetileg, ez alapján hozzuk meg döntéseinket. Később sokat bosszankodhatunk egy bal lépésünk miatt. Erre legjobb példa a 80-as évek gáz bekötési mániája, hulláma.
Ha előre tudjuk mi fog történni, szerintem senki nem ugrik bele.
Nekünk van, szeretjük, 5-en élünk együtt. Régen, amíg egy kisebb házban laktunk, egy egészen kicsi mosogatógépünk volt (8-10 bögre és kb. 15 tányér fért bele), ha olyat vesztek, az megtelik 1-2 nap alatt simán.
Nálunk mindenki ekcémás lesz a mosogatástól, úgyhogy nem a víztakarékosság volt a fő cél. Azt gyanítom, hogy a folyóvizes mosogatásnál kevesebbet használ, a nem folyóvizesnél viszont többet, főleg a pazarlóbb típusok.
Ha meg beüt a Nagy Áramszünet, akkor az egymedencés mosogató mellé teszek egy lavórt a konyhapultra, és máris 2 medencés lett belőle. Sok főzőedénynél amúgy is így szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!