Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hideg zsíroldóval színpróba?...

Hideg zsíroldóval színpróba? (+tűzhely rácsa)

Figyelt kérdés

Üdv!

Mi az a színpróba?

Ezen kívül a tűzhely rácsait is lefújhatom vele? (Feketére festett vas)

Nincs kifejezetten papírtörlő itthon. Akkor hogyan végezzem a folyamatot? Fújás, 2-3 perc várás, pl. wcpapírral letörlés, aztán vizes valamivel?

2010. dec. 23. 22:53
 1/5 anonim válasza:
Azért furcsállom a felvetést, mert én sokszor használtam már hideg zsíroldót tűzhelyre, de nem tapasztaltam semmi szíváltozást sem a zománcozott részen, sem a rácson. Mindenképp el kell olvasni a használati utasítást, hogy mire lehet alkalmazni a szert, mert ezek általában erős oldószereket tartalmaznak és lemarhatják a felületet. A próbát egyébként pont így kell megcsinálni, hogy egy kis helyen lefújni és szárazon is és vizesen is kipróbálni. A törlés bármivel történhet, ha nincs rongydarab, akkor a papirzsepi vagy WC-papír is jó. Ha viszont oldja az anyag a felületet, azonnal szárazzal letörölni és vizessel utána lemosni és megtisztítani. Aztán keresni egy másik zsíroldót. Erre a legjobb példa, amikor vízkőoldót vesz az ember.Nem mindegy, hogy a kádat milyen tipusúval mossuk, mert a nem megfelelő egy pillanat alatt leoldja a kád zománcát, mint a sósav. Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
2010. dec. 24. 00:13
 2/5 anonim ***** válasza:

"Azért furcsállom a felvetést, mert én sokszor használtam már"

Viszont azt nem tudod hogy a Vell Done St Moritz több mint 15% káliumhidroxidot tartalmaz, (KOH) és ezért sok fémet pláne az amfotereket erősen megtámadja! A vasat is rozsdásítja! Az égők a tűzhelyen pedig aluból vannak.Azt csúnyán megmarja.A zománc és üvegfelület jól tisztítható de másik részeken óvatosan használandó.Volt olyan aki az elszívó rácsáról maratta le vele a bevonatot.

2010. dec. 24. 00:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is ezt használom. Az inox mosogatómnak nincs tőle baja, a tűzhelyemen minden részen tudom használni ,nincs baja és a zsíros teflon edényeknél sem csinál semmit bajt, sem a jénainál.

Viszont nagyon fontos, hogy gumikesztyűvel használd, mert nekem 2 napig hámlott a kezem utána.

2010. dec. 24. 12:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja..én úgy használom,hogy ráfújom, közben intenzíven szellőztetek, és egy sima szivaccsal, meg vízzel használom. Fontos közben szellőztetni, mert intenzív köhögési ingert vált ki, annyira szúr.
2010. dec. 24. 12:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi Mindenkinek!
2011. jan. 1. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!