A mosógép mosó-öblítőszer tartálya belülről penészes lett az öblítőtől, pedig egy drága márkásat használtam. Mi van ezekben az öblítőkben?
Jó kis tápanyagok. Az öblítőnek már semmi köze a tisztításhoz.
Én is ecetezek, és pont ez az egyik oka: utáltam az öblítős tartályt takarítani, plusz undorítónak tartom a penészes mosógépet - ha maga nem tiszta, ugyan hogy lehetnének tiszták a ruhák, amiket kiveszek belőle?
Marketingszövegnek hangzik, de amióta ecetezem, tényleg nincs ilyen probléma. És vízkő sem. Ráadásul mivel tudom, hogy savas kémhatású, biztos vagyok benne, hogy közömbösítette az össze mosóport, ergo a ruháim nem allergizálnak, ezt hetedikben megtanultuk kémiából. Blablabla... ma folyton eltérek a tárgytól :S
A trisónál jobbat mondok: mosószóda. A háztartási boltban csodaszóda néven kapható. Mondjuk ettől mindig röhögőgörcsöt kapok, de a por nagyon jó. Talán egy kicsit olcsóbb is a trisónál, a trisó ártalmas a környezetre, a mosószóda nem.Utána mehet az ecet.
Utoljára még tisztítsd ki a mosószertartályt, az öblítő maradványait.
Én is köszönöm a tippeket, csak azt szeretném kérdezni, hogy a mosószóda nem habzik nagyon ahhoz, hogy gépbe tegyük?
Én is a penésszel küzdök állandóan, és higgyétek el, nem vagyunk koszosak, de ez az első mosógépünk, és olyat sikerült venni (jó drágát), hogy nem lehet kivenni a mosószertartályt. Nyilván "gyakorlott" háziasszonyként erre legközelebb figyelek, de... most ezzel kell együtt élni.
Ecet meg hypo vált be nálunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!