Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hobbi vagy profi varró (nő)...

Hobbi vagy profi varró (nő) segítségére lenne szükségem?

Figyelt kérdés
most kezdek ismerkedni a varrással lenne pár kérdésem. akár priviben, akár itt, de megköszönném ha segítenétek 1-2 alap dologban.
2010. dec. 6. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ird le mit szeretnel tudni, vagyunk itt többen is. :)
2010. dec. 6. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Inkább itt kérdezd meg, úgy többen reagálunk rá, tudod: több fej, több ötlet :=)
2010. dec. 6. 18:04
 3/5 A kérdező kommentje:

rendben, köszönöm. most még csak apróságok merültek föl, ahogy el kezdtem használni a gépet.

pl. van benne a visszavarrás funkció:

- ezt mindig a végén kell használni és akkor nem bomlik ki a varrás?

- az én gépemen nem lehet fixálni ezt a gombot, hanem folyamatosan tartani kell, de akkor az egyik kezem már nem szabad, ez lehetséges, vagy valamit benéztem?

látok rajta olyan varrás funkciót, hogy két egyenes öltést készít egymás mellé: ehhez 2 tű kéne, vagy eggyel is meg tudja csinálni? (bár nem látok helyet 2 tűnek, ugyanakkor ez a stilizált kép rajta van a varrógépen)

van rajta egy olyan funkció, ami a tűt megdönti enyhén jobbra-vagy balra, ez mire van?

van rajta egy olyan gomb, amivel a tű alatti rácsos részt lehet följebb/lejjebb emelni: melyiket, mikor kell használni?

Most ezek merültek fel elsőre, főleg a gép kezelésével kapcsolatban. Sajnos nincs hozzá használatim és neten keresgélve sem találtam.

2010. dec. 7. 09:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Megpróbálok válaszolni, bár mindenre én sem tudom a választ.Ha megengeded, a saját kérdéseid közé írom a válaszokat:

"pl. van benne a visszavarrás funkció:

- ezt mindig a végén kell használni és akkor nem bomlik ki a varrás?"

Igen, ez erre való. 1-2x ide-oda megöltöd és nem kell kézzel csomózni a szálakat. Azért, ha valamilyen finomabb anyagot varrsz, érdemesebb, szebb és tartósabb is a kézzel elcsomózás,nem lesz vastagabb öltésed a végeken.

- az én gépemen nem lehet fixálni ezt a gombot, hanem folyamatosan tartani kell, de akkor az egyik kezem már nem szabad, ez lehetséges, vagy valamit benéztem?"

Nem nézted be, pontosan azért nem lehet fixálni, mert nem tartós, hosszú varrásra szolgál, hanem csak egy rövidke visszaöltésre. Ha visszafelé akarsz még az anyagon varrni, akkor leengedett tűvel emeld meg a talpat, így nem csúszik el az anyag és szépen meg tudod fordítani 180 fokkal. Utána talp le és már varrhatsz is előre - az anyagodon mégis "visszafelé".

"látok rajta olyan varrás funkciót, hogy két egyenes öltést készít egymás mellé: ehhez 2 tű kéne, vagy eggyel is meg tudja csinálni? (bár nem látok helyet 2 tűnek, ugyanakkor ez a stilizált kép rajta van a varrógépen)"

Ezzel lehet a szép párhuzamos dísztűzéseket varrni pl. a vászonnadrágokon, farmerokon is látsz ilyet. Spec. dupla tűt kell vásárolnod, ennek egy "szára" van, ebből ágazik szét a két tű, így befér az egyetlen tűhelyre. Ezeket is a különféle anyagokhoz különféle vastagságban árulják.

"van rajta egy olyan funkció, ami a tűt megdönti enyhén jobbra-vagy balra, ez mire van?"

Na, ilyet még nem láttam, nem tudom, mi lehet ez, de majd talán jön valaki, aki látott már ilyet.

"van rajta egy olyan gomb, amivel a tű alatti rácsos részt lehet följebb/lejjebb emelni: melyiket, mikor kell használni?"

Az anyag továbbításnál segít. Ha vékonyabb az anyag, érdemes felemelni, így a talp is jobban tudja fogni. Vastag anyagnál leengedve pedig jobban elfér a varrandó anyag.

2010. dec. 7. 13:16
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a hosszú és kielégítő választ :)

és ha ezzel a dupla tűvel varrok, akkor gondolom 2 cérna kellene, de nem látok csak 1 cérnatartót.

2010. dec. 7. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!