Mennyiből hozzátok ki a karácsonyt a 3 nap alatt (24,25,26) cakkom-pakk?
Teljesen egyetértek az előttem íróval.
Nekem ugyan még nincs gyerekem, de vissza tudok emlékezni arra, amikor még én gyerek voltam. Nem volt az olyan régen.
Mai áron számolva mindig olyan 5-10eFt körüli ajándékot kaptam a szüleimtől. És ez jól is volt így. Soha nem voltam csalódott, hogy nem kaptam laptopot, vagy más több százezres ajándékot. Tudtam, hogy ezek sem ingyen vannak. És lehet, hogy csak neveltetés kérdése, de én a szerényebb ajándékoknak is örültem. Soha nem kértem ezt vagy azt. A meglepetés volt a lényeg és a gesztus. Nem az ajándék.
Én se várom már el, hogy a családtagjaim drága ajándékokkal halmozzanak el. Persze ajándékozzuk egymást, de ilye saját készítésű dolgokat csinálunk, ami sokszor nagyon vicces, és az egész estét végig nevetjük:)
Étel-ital kb. 20.000-re szokott kijönni nálunk.
22L
Szerintem nem az a kérdés, hogy mennyiből hozzuk ki, hanem hogy mennyit szánunk rá. 20-30000 Ft-ból is lehet nagyon szép karácsonyt varázsolni, finom ételeket, szép ajándékokat, és 180000-ből is lehet nagyon elcs...ni. Nem a pénz a kérdés, hanem az ajándékozó - a háziasszony személyisége, hozzáállása. Ha mindent nagyon nagy szeretettel csinál/ad, és van benne egy kis fantázia és spiritusz, nem kellenek nagy összegek, legalábbis 6 számjegyűek biztos nem...
Az pedig tényleg neveltetés kérdése, hogy a gyerek elkezd-e nyavalyogni, vagy sem, ha nem laptopot kap ajándékba. Mi soha nem kaptunk ilyen nagy értékű dolgokat, de nem is vágytunk rá. Persze volt, hogy mobiltelefont kaptunk, vagy egy szép, értékes könyvet, de ott is a tartalom volt a lényeg, nem az érték. Ha emiatt elkezd hisztizni a gyerek, akkor ott a szülő valamit nagyon nem jól csinált!
Szóval hajrá, háziasszonyok! :-)
Én amúgy néztem már recepteket, nagyjából kitaláltam a karácsonyi menüt, szerintem ajándékokkal együtt kijövünk majd kb. 20-25e forintból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!