Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mosódióról milyen tapasztalato...

Mosódióról milyen tapasztalatok vannak? Mennyire gazdaságos? Mennyiből jön ki egy mosás? Kell mellé mást is használni?

Figyelt kérdés

Most arielt használok,ami ha 6kg-ról beszélünk a csomagon lévő utasítás szerint 60mosásra elegendő.

Az ára után 40.-/mosás.

De 8kg ruha fér egyszerre a mosógépembe, így nekem több kell.

Ennyi ruhához mennyi mosódió kell? Többször lehet használni?

tényleg olcsóbban jövök ki?

2010. dec. 14. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tisztít eléggé. Szürkülnek a ruhák. Én maradok az Arielnél.
2010. dec. 14. 12:04
 2/3 anonim ***** válasza:

A mosódió önmagában nem elég. Tapasztalat.

Én most a következőképpen mosok: egy adag ruhához teszek 4-8 mosódióhéjat zokniba kötve, megtaposva. Ez elegendő 3 alkalommal 40 fokos mosáshoz. Minél magasabb hőfokon mosol vene, annál hamarabb oldódik ki belőle a szaponin. Ezenkívül egy adag mosáshoz teszek egy ek mosószódát (kilója 350 Ft), nagyon meleg vízben feloldva. A gyümölsfoltos ruhákat mosás előtt DM-es gallszappannal megdörzsölöm. Ha fehéríteni akarok, adok még hozzá egy ek nátrium-perkarbonátot is. Öblítés ecettel, pár csepp illóolajjal. Így, ahogy leírtam, el tudom érni ugyanazt a mosóhatást, mint a Persil, sőt, jobbat is (a Persil nem hozta ki a sütőtökfoltot, a fenti kombináció viszont igen). A ruhák nem szürkülnek, tiszták, a mosógépem végre nincs tele trutyival, vízkővel, és a mosás igen-igen olcsó. A fél kg mosódióhéjból alig hiányzik valamennyi, pedig 2 hónapja használom. Ennyi idő alatt 1 kg mosószóda fogyott el. Azaz a mosószer költége a töredékére csökkent.

Egyszerűbb változat: vegyél mosószódát, és a szokásos mosóporod kétharmada helyett tegyél ezt a mosógépbe. A mosóhatás fokozódik, ugyanakkor rengeteg pénzt spórolhatsz, mert a mosószóda igen olcsó.

2010. dec. 14. 12:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom,miért nem nézel szét kicsit és tájékozódsz..a Bonux, vagy Biopont is a Henkel gyártja és fele annyiba kerül és nagyon jó..de most vettem Reálos öblítőt, ami szintén meglepően jó..260 ft.volt az 1 l.
2010. dec. 14. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!