Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért lesz fehér foltos...

Miért lesz fehér foltos (mosóporos) mosás után a fekete ruhám?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy azért, mert olcsó mosóport használok? Több mosógéppel is próbáltam már, de rendre fehér foltosok lesznek a ruháim.
2010. nov. 14. 15:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
19%

bocs, te még életedben nem jártál boltban? bitosan láttad, h mennyibe kerülnek a folyékony mosószerek.

a tescos pl nem drága, jó az illata. kb 500ft 3 liter.

van olyanom is, de a feketére inkább dreftet használok.

2010. nov. 14. 17:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Az öblitő helyére teszem az ecetet.
2010. nov. 14. 17:22
 13/19 anonim ***** válasza:
54%

Túl sok ruha a gépben.

Túl sok mosópor.

Túl kevés víz.

2010. nov. 14. 17:23
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
17:16-nak. Az öblítő tartályába, de már előttem is válaszolt valaki a kérdésedre. Én itt olvastam erről, és nagyon bevált. Így nem használok öblítőszert, ami szintén egy vegyi bevonatot képez a textílián. A fehérek fehérebbek, a színesek élénkebb színűek, és még környezetbarát is. Mindenkinek ajánlom, hogy legalább 1x próbálja ki
2010. nov. 14. 17:56
 15/19 anonim ***** válasza:
Még egy, szintén itt olvastam, hogy az ALDI-ban a Tandil olyan, mint a LIDL-es Formil, és minőségre vetekszik az Ariel, Persil mosószerekkel.
2010. nov. 14. 17:58
 16/19 anonim ***** válasza:
17:58 jól látja. Az említett mosóporok pont ugyanolyan szemetek, mint a felsorolt "minőségi" márkák, és pont ugyanúgy hagynak foltot a ruhán. (Bár tényleg olcsóbbak, és ez előnyük azokhoz képest).
2010. nov. 15. 00:19
 17/19 anonim ***** válasza:

használtam én is egy darabig ecetet az öblítő szer helyett.

Háát, lehet, hogy nincs igazam, vagy valamit nem jól csináltam, de nálunk olyan " durvák " lettek a ruhák az ecetttől, hogy inkább az bántotta a bőrünket.

Talán moss 60 fokon, és jobban feloldódik a mosópor.

De a 60 fok meg a ruhákat veszi igénybe jobban.

2010. nov. 21. 12:26
 18/19 anonim ***** válasza:

12:26

Szerintem se jó az ecet - hiába önző megoldás - mert valamennyire bent marad a ruhákban, hiába viszi végig a mosógép az öblítő programot és még büdös is, mikor kiveszem a ruhákat.

Száradás után ugyan nem lehet érzeni, de egyébként kellemetlen szagú.

2010. nov. 21. 12:29
 19/19 anonim ***** válasza:

* - hiába OLCSÓ megoldás -

Most nézem csak mekkora hüleséget írtam.

XD XD

2010. nov. 21. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!