Más is szokott hypoval fazekat fehéríteni?
Figyelt kérdés
Van egy fazekunk, ami valószínűleg zománcozott. Külseje és belseje fehér színű, a tetején a perem színe szürke/ezüst/króm.
Mutatok képet egy hasonlóról:
Amikor elszíneződik, hypos vízzel megtöltve néhány percig állni hagyjuk, így visszakapja az eredeti fehér színét.
Ez így okés? Nem ártalmas?
Köszönöm előre is a válaszokat!
tegnap 21:19
1/4 anonim válasza:
Én is szoktam, de csak ritkán. Sőt a tányérokat, bögréket is berakom 1-2 évente hypós vízbe, és olyan lesz, mint új korában. (Nincs mosogatógépem, így egy idő után már nem olyan szépek.) Alaposan el kell mosni, öblíteni utána, úgy okés.
2/4 anonim válasza:
A hypo gyorsan bomlik, rövid a szav ideje is, de melegvízzel kiöblítve biztosan jó.
4/4 anonim válasza:
Én is szoktam, de nem totojázok. A vileda törlőkendőre öntök kevés hipót és azzal áttörlöm a fazék belsejét, pár perc után leöblítem (vastag a bőr e kezemen, nem zavar, ha kissé lemarja az ujjaimról a bőrléc rajzolatot). Esetleg csak a kevés hipót az edény forgatásával végigfolyatom az edény belsején, amíg el nem színtelenedik a zománc. Hasonlóan járok el a csak tea ivásra használt kerámia bögrékkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!