Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek megéri külön...

Szerintetek megéri külön színes és külön fehér ruhákhoz való mosószert venni?

Figyelt kérdés

Mióta magamra mosok mindig is külön vettem, de valahogy azt veszem észre, hogy a color változta mellett is fakulnak a ruhák. Zoknik, pólók, melegítők. 2 hónapja vettem edzős cuccokat, zoknikat, a múlt héten pedig megint pár darabot, darabra ugyanazokat. Ahogy egymás mellé teszem őket, látszik, hogy a 2 hónaposaknak már szinte semmi színük, fakó az összes az újhoz képest.

40 fokon mosom a színeseket, egy órás programon.

nov. 25. 17:49
 1/2 anonim ***** válasza:

A fehérekhez nyugodtan használhatod a színesekhez valót vagy általános mosószert, de a színesekhez ne használj folyamatosan fehérekhez valót!

Nem kell külön mosószer, csak akkor ne ilyen speciális legyen hanem valami általános változat!

pl. én Perwollt szoktam venni. Ha csak egyféle mosószert vennék mindenhez akkor nem a piros Color, nem a fekete Black és nem a fehér White változatokat venném, hanem az arany színű Renew repair változatot vagy a zöldes Sport fajtát.

nov. 25. 19:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyon rossz minőségű festékeket használnak a textiliparban, szinte minden engedi a színét. Ha nem is azonnal láthatóan fogják be egymást a ruhát, egy idő után mindennek megváltozik az eredeti árnyalata. Nekem az vált be a color mosógél mellett, hogy külön mosom a különféle színeket (tehát például pirosas árnyalatokat nem dobok össze sötétkékkel és feketével), teszek mellé 2 színfogó kendőt, és inkább csak 30 fokon mosok maximum 1 órás programmal.
nov. 25. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!