Melegszendvicseket gyártottam ebben a lehajtható sütöben. Többedik után vettem eszre a tegnap vásárolt tartós kenyér aljan fehér penészfoltok vannak. Kidobtam mindetn de a szendvicssütő hogy lesz peneszgombamentes?
Figyelt kérdés
okt. 17. 07:00
1/9 anonim válasza:
Nyugi, nincs benne penészgomba, vagy ha valami mikromennyiség maradt is benne az elpusztul a hőmérséklettől.
3/9 A kérdező kommentje:
Ennek a kenyérnek csak a teteje lisztes. Alján két erős, sűrű fehérpaca volt. Tuti penéstkezdemény. Jó drága 600 ft/fél kg. Úgy elkeseredtem.
okt. 17. 07:26
4/9 anonim válasza:
A hő megölte ha maradt volna.
Felejtsd el és lépj tovább.
A magadnak sütött kenyér meg 130 ft/kg és egy hétig is eláll
6/9 anonim válasza:
Hát én ezt megvakargattam volna késsel. Ha nem ropog akkor penész, ha meg pereg le a kenyérről mint a lisztszemcsék, akkor liszt. Látványra én lisztnek nézem. Valahol lisztbe tették a kenyeret. Akár sütés előtt, akár utána. Vagy egymásra tették, és a másik tetejéről átragadt. Mondjuk én már a kenyér illatáról megmondom, hogy penészes-e. Milyen szaga volt a kenyérnek?
7/9 anonim válasza:
Ja, ha mégis valami penészest teszel bele netán, akkor el kell mosogatni hidegen (és a konnektorból kihúzva) a sütőt, és semmi pánik.
8/9 menta34 válasza:
Ez penész, de csak "undi" nem fogsz belehalni :)
A gépet mosd le ahogy érzed alapon és ennyi. Én kb. egy száraz papírtörlővel mennék csak rá.
A nem friss kenyeret meg át kell nézni evés előtt, ez tapasztalat...
9/9 anonim válasza:
Valóban penészes volt a kenyér de semmi okod az aggodalomra. Csak undi, de bajod nem lett volna akkor sem ha véletlen megeszed.
Nem marad olyan a melegszendvics sütő, csak tisztítsd a szokott módon - amikor kihúztad akkor töröld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!