Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Akik sokat dolgoznak, hogy...

Akik sokat dolgoznak, hogy takarítanak? Valami jó tipp vagy beosztás?

Figyelt kérdés
Pár hónapja költöztünk össze a párommal. Ő heti 5 vagy 6x8 órát dolgozik, 3 műszakban, nehéz fizikai munkát végez. Én napi 11 órát dolgozok eladóként, változó, hogy egy héten hány napot, sokszor hétvégén is. Munkanapokon már semmire nincs idő(7-kor kelek, fél 9 mire haza érek)max. egy gyors mosogatásra. Párom délelőttös és délutános héten elmosogat, de másra nincs ideje-ereje. Havi egyszer, mikor hétvégén dolgozok, kitakarítja a lakást. De ez nem elég. Így viszont a szabadnapjaimra marad minden:főzés,mosás,takarítás. Ezért vagy főtt kaja nincs, vagy rendetlenség marad vagy estére ugyanolyan hulla vagyok mintha dolgoztam volna. Szóval aki hasonló időbeosztásban dolgozik annak érdekelne a módszere. Egy jó takarítási terv. Kerestem neten is,de csak olyanokat találtam amik h-p:8-16 dolgozók tudják megcsinálni. Köszi előre a válaszokat!

szept. 28. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28 vagyok. Jelenleg anyámmal élek (apám hirtelen lett beteg, gyorsan itt hagyott minket). Mindketten dolgozunk, igaz csak hétfő-péntek között. Reggel van idö elmosogatni az esti 2db kést, tányért (ha lekvárt ettünk akkor az leáztatva figyel, amig valamelyikünk hazaér). Felmosni heti 1x, vagy ha leolvasztottuk a hűtőt akár 2x is felmossuk a konyhát. Előszoba 1x, fürdö kis felmosásban naponta nagy felmosás heti 1x. Fözni naponta főzünk és annak ellenére, hogy nem vagyok konyhatündér 1 óra alatt el is mosogatok és a kaja is kész, ha olyan kaját rakok fel főní, amit ott lehet hagyni (pl pörkölt, krumpli) simán megy a porszívózás vagy a konyhapolcok/spájz kitakarítása. Tévét/filmeket nem nézek, igy az nem rabolja az időmet, inkább rádiót kapcsolok (Petöfin egész nap mai számok, Retrón a régebbiek), azt még a fürdőkád pucolása közben is hallom. Addig amig párkapcsolatban éltem, akkor sem a saját rész volt a lényeg. Közösen csináltunk mindent. Nektek is menni fog.
szept. 30. 04:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért az 50 perces sorozat nézése közben is lehet ám tenni-venni otthon! Pl. vasalhatsz közben, vagy törölgethetsz is.

Én is 22 éves vagyok, (fiú!) és úgy csinálom, ahogy már írták előttem: amikor meglátok valamit h megkéne csinálni, akkor azt megcsinálom. Egy mosogatás, vagy mosás az mindig belefér a napomba, pedig tanulok és dolgozok is! A felmosás, törölgetés, porszívózás is így megy.

Nálunk van sima takarítás, ami a porszívózást, törölgetést, felmosást takarja. Ezt egyedül megcsinálom kicsit kevesebb, mint egy nap alatt. A nagytakarítás (ablakmosás, függönymosás, ágyhúzás, + a sima takarítás együtt) az is megvan egy nap alatt, de azt szüleimmel csináljuk, ez nagy segítség.

Egy jó tipp, hogy ügyelj a rendre! Mindent mindig rakj a helyére, és akkor a takarítást nem a rendrakással kell kezdened.

Egy megoldási lehetőség: Lejjebb adsz az igényekből és inkább havonta csinálsz egy nagytakarítást. Erre biztos lesz időd és tisztasás is lesz.

szept. 30. 21:46
 13/15 anonim ***** válasza:

En nem is ertem mit takaritotok annyit.. kb aludni jartok haza, ki csinal rendetlenseget? Ha vigyaztok a tisztasagra akkor boven eleg heti 1, de inkabb 2 hetente

A masik meg a kommentelo irja, 2 naponta porszivozza a szonyeget... mi a pek fsszsat csinaltok azon a szonyegen!?

szept. 30. 23:16
 14/15 anonim ***** válasza:
#13 Mindenkinek más a jó. Amikor kicsik voltak a gyerekeim akkor én is naponta porszívóztam meg felmostam, mert négykézláb közlekedtek a lakásban. Anyósom, sógornőm, még a szomszédom is állandóan takarít - én meg lesz@rom ma már, hogy por van vagy porszívózni kellene. A gyerekek már felnőttek, engem meg nem érdekel, így inkább vett a párom egy robot porszívót, mert ugyan a rendet azt szereti, de csinálni ő se akarja. :)
szept. 30. 23:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Fott kaja van,mindig ugyanaz,igy tudom mennyi a fozesi ideje es reggeli kozbe odateszem. Tobb napra fozok. Hidegen eszem nincs plusz mosogatas.

Zoldseges edenyt vizzel oblitem ki. A husost ujsaggal kitorkom a zsirt es elmosom soval vizzel. Mindent mindig ugyananabban fozok.

Tanyert vizzel oblitem azonnal.

Pucolos zoldseget nem veszek.

Takaritas: wc kad mosogato mosas. Hangulat szerinti gyakorisaggal.

Nem akarom bortonben erezni magam. Ki kell egyezni a gyakorisagrol a paroddal.

okt. 14. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!