Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy könnyebb talicskával fát...

Hogy könnyebb talicskával fát hordani?

Figyelt kérdés

Öcsém mindig úgy hordta, hogy csak random hajigálta bele, így ugye kevesebb fért bele, mintha én csinálnám: én mindig szabályos sorokban raktam, és annyit, hogy ne boruljon le, míg viszem (és persze így több idő rakodni):D

Szerintetek hogy gyorsabb?

szept. 9. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha rakva van.Kiszedni is könnyebb.
szept. 9. 19:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fene tudja. "Rakásolni" több ideig tart, nehezebb a talicska, de kevesebbet fordulsz, beledobálni gyorsabb, könnyebb a talicska és hamarabb fordulsz. Az igazság odaát van...
szept. 9. 20:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha van segítséged aki rakja, az a legjobb. Mi is úgy szoktuk. van aki rakja a fát - a talicskás addig szusszan kicsit, aztán amíg viszi, addig azok pihennek akik rakják.

Amúgy totál mindegy. Cipelni ugyanolyan nehéz és amennyivel gyorsabban beledobálod a fát a talicskába, annyival tovább tart utána kivenni belőle, vagy szimplán többet kell fordulnod, mert nem fér el annyi. De ez nem sokat számít.

Most láttam egy videón, hogy a legkönnyebb. Beraktak a talicska hátsó támasza alá egy virágok alá való kerekes alátétet és így csak addig kellett a sújt megemelni amíg azt alá nem teszik, utána már csak tolni kellett a talicskát. Persze ez olyan terepen, mint ami nálunk van, füves, göröngyös helyen nem működik, kicsit nagyobb kerekek kellenének, mint amik a vírágalátéteknek vannak. De lehet olyat is beszerezni vagy csinálni.

szept. 9. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy ahova áthordod, ott hogyan kell bepakolni. Mennyi hely van. Ha tengernyi hely van, és nem szabályosan kell farakást csinálni, akkor górálva könnyebb. Igaz tovább tart, több forduló.
szept. 10. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi ketten szoktuk rakni a fát, de mindig úgy jön ki, hogy a farakásnál van a szűk keresztmetszet, mert az a leglassabb folyamat.

A talicskába teljesen mindegy hogyan rakod, mert ha egy rakja a fát, a másik talicskázik, akkor is mindig az van, hogy a talicskás előbb ér oda, minthogy el legyen rakva a fa, így le kell borítani a földre neki.

Próbáltuk fordítva is, hogy a gyorsabban dolgozó rakja a fát, a másik talicskázik, de akkor is felhalmozódik a fa, csak más mértékben.

A hosszú év tapasztalata alapján azt mondom, hogy a leggyorsabb az, ha a talicskás folyamatosan hordja a fát és amikor elfogy, akkor az utolsó szakaszban be tud állni segíteni a rakásnál.

A másik amin le tud lassulni a folyamat az az, ha túl magasra rakjátok a fát, mert akkor a nyújtózkodás miatt a normál tempónál lassabban lehet rakni.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Egyébként valószínűleg 3-4 embernél jönne elő az, hogy a talicska rakás módját kellene optimalizálni, mert ha ketten rakják, akkor már nem tud felhalmozódni a fa a rakóhelyen.

szept. 10. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:

> "Beraktak a talicska hátsó támasza alá egy virágok alá való kerekes alátétet és így csak addig kellett a sújt megemelni amíg azt alá nem teszik, utána már csak tolni kellett a talicskát."

Ezt nem tudom elképzelni, plusz miben könnyít ez? Érdekesen hangzik.

szept. 10. 17:00
 7/9 anonim ***** válasza:

#6 A videóban egy olyan alátét volt amit én is vettem pár éve rokonomnak, hogy könnyebben tudja arrébb tenni a nagy virágját takarításkor, csak el kell kicsit gurítani, mindig azon áll. De most találtam egy erősebb változatot - ugyanúgy néz ki, csak ez a terhelést is elbírja:

[link]

A talicska hátsó támasztóját csak megemelték, alá tolták ezt a görgős valamit és utána nem kellett emelve tartani a talicskát, csak tolni. Inkább vicces volt, mint hasznos, de elgondolkodtatott, sima terepen működhet. Sajnos nálunk pont fűcsomókon kell keresztül tolni meg egyéb apróbb akadályokon, így nekünk nem jó.

szept. 10. 20:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Vegul vegyesen hordtam.. amikor szep hosszú hasabok voltak (20-25 cm), azokat sorrendben, ami kis rövid nyomoroncok voltak, azokat csak úgy random.
szept. 25. 19:05
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Ja, ne agyalj, just do it! :-)
szept. 25. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!