Hogy könnyebb talicskával fát hordani?
Öcsém mindig úgy hordta, hogy csak random hajigálta bele, így ugye kevesebb fért bele, mintha én csinálnám: én mindig szabályos sorokban raktam, és annyit, hogy ne boruljon le, míg viszem (és persze így több idő rakodni):D
Szerintetek hogy gyorsabb?
Ha van segítséged aki rakja, az a legjobb. Mi is úgy szoktuk. van aki rakja a fát - a talicskás addig szusszan kicsit, aztán amíg viszi, addig azok pihennek akik rakják.
Amúgy totál mindegy. Cipelni ugyanolyan nehéz és amennyivel gyorsabban beledobálod a fát a talicskába, annyival tovább tart utána kivenni belőle, vagy szimplán többet kell fordulnod, mert nem fér el annyi. De ez nem sokat számít.
Most láttam egy videón, hogy a legkönnyebb. Beraktak a talicska hátsó támasza alá egy virágok alá való kerekes alátétet és így csak addig kellett a sújt megemelni amíg azt alá nem teszik, utána már csak tolni kellett a talicskát. Persze ez olyan terepen, mint ami nálunk van, füves, göröngyös helyen nem működik, kicsit nagyobb kerekek kellenének, mint amik a vírágalátéteknek vannak. De lehet olyat is beszerezni vagy csinálni.
Mi ketten szoktuk rakni a fát, de mindig úgy jön ki, hogy a farakásnál van a szűk keresztmetszet, mert az a leglassabb folyamat.
A talicskába teljesen mindegy hogyan rakod, mert ha egy rakja a fát, a másik talicskázik, akkor is mindig az van, hogy a talicskás előbb ér oda, minthogy el legyen rakva a fa, így le kell borítani a földre neki.
Próbáltuk fordítva is, hogy a gyorsabban dolgozó rakja a fát, a másik talicskázik, de akkor is felhalmozódik a fa, csak más mértékben.
A hosszú év tapasztalata alapján azt mondom, hogy a leggyorsabb az, ha a talicskás folyamatosan hordja a fát és amikor elfogy, akkor az utolsó szakaszban be tud állni segíteni a rakásnál.
A másik amin le tud lassulni a folyamat az az, ha túl magasra rakjátok a fát, mert akkor a nyújtózkodás miatt a normál tempónál lassabban lehet rakni.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Egyébként valószínűleg 3-4 embernél jönne elő az, hogy a talicska rakás módját kellene optimalizálni, mert ha ketten rakják, akkor már nem tud felhalmozódni a fa a rakóhelyen.
> "Beraktak a talicska hátsó támasza alá egy virágok alá való kerekes alátétet és így csak addig kellett a sújt megemelni amíg azt alá nem teszik, utána már csak tolni kellett a talicskát."
Ezt nem tudom elképzelni, plusz miben könnyít ez? Érdekesen hangzik.
#6 A videóban egy olyan alátét volt amit én is vettem pár éve rokonomnak, hogy könnyebben tudja arrébb tenni a nagy virágját takarításkor, csak el kell kicsit gurítani, mindig azon áll. De most találtam egy erősebb változatot - ugyanúgy néz ki, csak ez a terhelést is elbírja:
A talicska hátsó támasztóját csak megemelték, alá tolták ezt a görgős valamit és utána nem kellett emelve tartani a talicskát, csak tolni. Inkább vicces volt, mint hasznos, de elgondolkodtatott, sima terepen működhet. Sajnos nálunk pont fűcsomókon kell keresztül tolni meg egyéb apróbb akadályokon, így nekünk nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!