Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Régebbi Hajdu bojler beüzemelése?

Régebbi Hajdu bojler beüzemelése?

Figyelt kérdés

Be van kötve és használva is volt, azonban a házban ahol van egy éve lett téliesítés, a víz el lett zárva és minden csapnál ki lett engedve a víz.

Ilyenkor mit kell tenni? Vizet-áramot ráadni az ingatlanra és magától be kellene kapcsolnia? Vagy meg kell engedni a csapnál a forró vizet hogy a bojleren keresztül meginduljon a víz keringése? Esetleg a bojler előtt lehet hogy van egy csap ahol el lett zárva a bojlerba vezető víz?

jún. 22. 14:20
 1/3 anonim ***** válasza:
75%

meg kell engedni a csapnál a forró vizet hogy a bojleren keresztül meginduljon a víz keringése

különben fel is robbanhat

jún. 22. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű a bojler üres, fel kell tölteni. Bojler betáp vízvezetéknél kell legyen egy csap ami valószínű el van zárva, előszür azt kell megtalálni. Aztán hogy abba víz is legyen, fel kell tölteni, úgy hogy betáp kinyit, forró vizes csapot csutkára kinyitni hogy a víz el kezdjen a bojlerba feltöltődni és a benne lévő levegőt pedig a melegvízes ágon fogja kinyomni folyamatosan, és amint a csapból elkezd folyni a víz kifelé, folyamatosan és nem szakaszosan akkor az azt jelenti hogy a bojler tele van, és már levegő sem biztos hogy van benne és akkor el kell zárni, és akkor kell áram alá helyezni hogy beinduljon a fűtése. Célszerű legelső ilyen felfűtésnél maxra feltekerni a hőfokkapcsolót hogy rendesen felmelegítse a vizet és megölje a baktériumokat a rendszerben, kb 3-4 óra alatt fel fog fűteni, utána meg be lehet állítani arra a fokozatra amire szeretnétek, én úgy közepesre szoktam kb 60-65 fokra az bőven elég lesz.
jún. 22. 16:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Jah amúgy most tudtam meg, hogy valószínű éjszakai ármról megy...akkor megvan a "hiba" xd
jún. 22. 18:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!