Büdös mosógéppel mit lehet tenni?
Komolyan mondom ki vagyok már tőle akadva. Felültöltős AEG.
Télen kezdődött a história. Vettünk a Müllerben egy (elsőre jónak tűnő) nagy dobozos saját márkás por mosószert. Egy idő után azt vettük észre rohadt büdös a mosógép.
Vettem állandóan bele tisztítót, eceteztem, szűrőt takarítottam, szódabikarbóna, 90 fok, triso, perszoda.. cseréltem öblítőt.. stb stb.. mindent próbáltam még egyszer ki is hypoztam, meg átmostam nagy kefével a doboz, de a szag csak visszajött..
Elfogyott a mosószer (addig amúgy arra nem gyanakodtunk mert előtte is használtunk már por mosószert… pl lenort meg persilt, és sosem volt gond) vetünk kapszulás arielt és megszűnt a szag. Megörültünk, akkor lehet csak szar volt az a Mülleres sajátmárkás.. szuper.
Szóval, sima kapszulás Ariel vagy persil mosószerrel minden okés volt, de én viszketek a kapszulástól így vettünk egy folyékony antiallergén mosószert a dm-ben, erre megint mintha elkezdett volna bűzleni a gép..
Jó.. mondtam a férjemnek akkor térjünk vissza a persilhez, azzal sose volt baj, (az Arielnek én utálom azt az émelyítő szagát, szóval ezért inkább persilt szoktunk..) szóval vettem egy jó nagy vagy 6 kilós por persilt erre megint DÖGSZAGÚ LETT A MOSÓGÉP.
De még egyszer mondom.. a Mülleres por mosószer előtt nem volt baj a többi por mosószerrel.
A gépet mindig szellőztetjük. Ismerjük a fajtáját, kb 15 éve van felültöltős gépünk (előtte is AEG volt csak egy régebbi kivitel) és sosem volt ilyesmi baj. (Sajnos nem fér be más a fürdőbe szóval hiába lenne jobb az elöltöltős, esélytelen)
Mi a fenét csináljak vele? Mivel bombázzam meg?
Lehetséges hogy lerakódott valami az aljára? Esetleg az a szar mosószer amivel elkezdődött a kálvária?
Gélt használjatok, ne port és viszonylag gyakran küldj rá magasabb hőfokú mosást.
Az öblítő milyen? Az is tud büdösödni.
Öblítő lenor vagy coccolino vagy silan. Váltogatni szoktam de leggyakrabban lenor. 40 fokon szoktam, nem nagyon vannak olyan mértékben szennyezett ruháink, ami igenyelné a 60-90 fokot de pl a törölközőket, ágyneműt úgy szoktam (csak nyilván az heti egy alkalom, a 40 fok meg napi egy)
Valszleg veszek egy gélt ma.
A falba csatlakozik a kifolyó cső? Ha igen, szedd le, tisztítsd ki, ott is le szokott rakódni a sok trutyi. Meg a rengeteg sok öblítő is le tud rakódni. Meg ami még eszembe jutott, vannak olyan ruhadarabok (póló, alsónadrág), amiket egy idő után bebüdösödnek, egyszerűen nem tudod kimosni őket rendesen. Lehet, neked is van 1-2 ilyen darab, ami miatt büdös az egész mosás. Nekem van/volt ilyen pólóm, mióta az nincs jó illatú a mosás.
A géllel is vigyázni kell, mert ugyanúgy le tud rakódni, mint a por, ha nem megfelelően van adagolva!
Hja igen, a legutóbb az egész csövet is kitisztitottam lapradiator kefével. Semmit se javított a helyzeten sajna.
Igen, tapasztaltam én is hogy vannak ruhák amiken már semmi sem segít, de itt most elsősorban a mosógép a büdös. Egy lakásban élünk, van a mosógép, és mosás után ki van nyitva az ajtaja és az egész fürdő/előtér büdös tole.. hát szebben nem tudom mondani de fingszaga van.. kenhidrogenes, mintha rothadna. Undorito.
A ruhaknak általában öblítő illata van. Vettem amúgy ma egy lenor gélt hazafele, de ma már nem volt időm mosni vele.
A dobból jön, vagy a mosószer tartályból inkább?
A miénk mondjuk elöltöltős, de a mosószer adagoló szokott büdösödni, ha van benne lerakódás, meg a gumírozás alatti rész. Jó alapos takarítás, plusz egy citromsavas 90 fokos mosás meg szokta oldani és mindig teljesen nyitva van az ajtaja. Sajna mi is ritkán mosunk 40 fok felett.
Minden lehetséges helyen ki kell a szűrőket szedni, kimosni, forró vízben, súrolva. Visszatenni, utána egy legalább 40, de inkább 60 fokos mosást üresen végigfuttatni, mosószer tartályba mosószódát és higított ecetet, öblítő tartályba higított ecetet tenni.
(Valószínűleg vacak volt az a mosószer, esetleg valami mással együtt vált büdössé, vagy beleégett valahol a gépbe.)
Az lehet még, hogy a leszivattyúzásnál nem megy le tökéletesen a szennylé, hanem benne rohad folyamatosan ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!