Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan kell helyesen kézzel...

Hogyan kell helyesen kézzel mosni?

Figyelt kérdés

Elromlott a mosógépem.

Vettem újat, de csak jövő héten hozzák ki, viszont mosnom kellene.

Arra gondoltam, hogy a kádba engedek vizet és ott kimosom ami nem olyan vastag (pólók, zoknik, alsóneműk)

Mire kell figyelni?

Forró vízzel vagy langyossal kell, mennyi ideig ázzon?

2024. jún. 6. 17:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Külön teszed a színeset, sötét és fehéret, ahogy a gépnél is.

Amit lehet 40 fokon mosni, annak lehet meleg a vize. Ne forró legyen, hanem amibe jó beledugni a kezed, fürdeni is szívesen beleülnél.

Engedj a kád aljába vizet, abba tedd a mosószert - kb. mint a mosógépbe! keverd el kicsit és mehet bele a ruha. Kicsit nyomkodd át, hogy mindenhol mosószeres legyen és annyi víz legyen a kádban, hogy épp ellepje az összes ruhát. Hagyd egy pár percig ázni!

Ha először a fehérekkel kezdesz, akkor ugyanezt a mosószeres vizet tudod használni a kicsit sötétebb ruhákhoz is meg a még sötétebbekhez is, csak forró vizet kell hozzá engedni, hogy ismét meleg legyen.

Az áztatás után (5 perc) kezd el nyomkodni meg dörzsölgetni a ruhákat! Ha van rajta folt akkor azt külön ki kell belőle dörzsölni, fehér zokninak a talpát ha koszos akkor esetleg szappannal vagy kis plusz mosószerrel át kell dörzsölni, amíg tiszta nem lesz. A pólóknak a hónaalját is át kell dörzsölni. Aztán többször átforgatod, átnyomkodod a ruhákat ebben a mosószeres vízben. Ha úgy gondolod, hogy elég akkor csavard ki a ruhákból a vizet és tedd a mosdókagylóba amíg a következő adag ruhához használod a mosószeres vizet!

Ha olyat akarsz mosni amihez 30 fokos víz lehet csak, akkor a fehér után amikor kihűlt kicsit a víz, moshatod ezeket (fehéret, világosat), ne tegyél forróvizet a kádba előtte!

Amikor kimostad amit akartál vagy már cserélnéd a mosószeres vizet, akkor engedd le a kádból! Kicsit öblítsd le, de nem kell nagyon és most engedj bele hideg vizet, többet, mint először. Ugyanolyan sorrendben mint előbb (a mosási hőfok már lényegtelen) a világostól a sötétebbig külön öblítsd ki ebben a vízben a ruhákat. Beleteszed a kádba, a víz duplája legyen hozzá képest, mint előbb. Nyomkodd át a vízben, hogy minél több mosószert kiöblítsen. Megint kicsavarod, kiveszed és megy a következő.

Az öblítést ismételd meg még egyszer simán vízzel!

Harmadiknak a vízbe tegyél öblítőszert, oda már beteheted együtt az összes ruhát, akkor már nem valószínű, hogy megfogná egyik a másikat, mert kijött belőle a mosószer és hideg a víz. Engedd le a kádból a vizet és csavard ki a ruhákat amennyire csak tudod! Zoknikat többet fogj össze a csavaráshoz, a pólókat hajtsd félbe!

Ha tudod a szabadban szárítani akkor csak teregesd ki simán, ha nem, akkor meg a ruhaszárítót próbáld meg a kádba tenni, mert csöpögni fog eleinte amit kiteregettél.

2024. jún. 6. 17:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megvolt a mosás!

Azt hittem szétgebed a hátam a ruhák csavarásától:)

Nem is tudom régen hogy győzték ezt, 1 óráig csavargattam kb, de még így is van minimális csepegés.

2024. jún. 7. 16:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezért találták ki a háztartási gépeket, mert ők sem akartak annyit szenvedni vele. Mi meg ezért vagyunk hajlandóak jó sokat fizetni ezekért a gépekért. :)
2024. jún. 7. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!