Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ha a dugulásoldóra az van...

Ha a dugulásoldóra az van írva, hogy ne álljon víz ott, ahova beleönteném, de áll, azt hogy tudom onnan eltávolítani?

Figyelt kérdés
Zuhanylefolyóról van szó, ami tulajdonképpen csatorna, és áll benne a víz kb. egy cm különbséggel a talajszinttől, ami számomra nem is lenne dugulás, ha nem oda lenne bevezetve a mosógép lefolyója, amiből kiderült, hogy mekkora dugulás ez mégis, ugyanis nem bírta elnyelni a mosógépből kifolyt víz mennyiségét, konkrét árvíz lett az új lakás első mosásából sajnos, így most vettem dugulásoldót, amire viszont ez van ráírva, hogy ne álljon ott víz. Mégis hogy tüntethetem el a vizet a csatornából...???!!!

#dugulás #dugulásoldás
2024. jún. 5. 23:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ha jól gondolom akkor a szifon vizzárát akarod eltüntetni? Ez részben poharas kimerítéssel, részben szivacsos felitatatással történhet. Persze ezt követően átjön majd a csatorna szag.

Öszintén szólva elég nehezen követhető mit is akarsz csinálni ezzel a kidugító vegyszerrel.

2024. jún. 6. 06:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A csatornàba nincs víz, az lejt, így folyik el a víz. A zuhanytálca alatt van egy kicsi szifon, minimàlis vízzel, abba öntheted a dugulásoldót.

Amennyiben padló9 összefolyóról beszèlsz, azt kèzzel lehet tisztítani. Az onnan elmenő csövekbevnemigen tudsz duguláselhárítót juttatni.

2024. jún. 6. 07:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha van összefolyó takarítsd ki ha nincs jöhet a csőgörényes mert ezek a dugulás oldók szinte semmit nem érnek.
2024. jún. 6. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

spárban lehet kapni tasakos granulátumot.

Van aminek a csomagolása narancssárga. Arra forró vizet kell önteni. Az tökéletesen kimarja a dugulást. A műanyag csövet nem bántja.

A kék hidegvizes szar.

Én amúgy magasnyomásúhoz vettem csőtisztítót. Hosszú flexibilis cső ami nyomatja körbe a vizet. Nagyon szuperül ki tudok vele pucolni kb bármit.

2024. jún. 6. 08:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Biztos dugulás? Lehet, a lefolyó nem bírja el azt a vízmennyiséget, amit kinyom a mosógép.
2024. jún. 6. 13:22
 6/14 A kérdező kommentje:
Hogy tudom ezt megállapítani, hogy dugulás vagy csak nem bírja a mosógép tempóját?
2024. jún. 6. 23:08
 7/14 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy régi házban régi mosógép, ráadásul még csak nem is Magyarországon, ha ez netán releváns lenne...
2024. jún. 7. 13:23
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért belegondoltam, hogy nekem a kádba van bevezetve a mosógép kifolyója. Amikor ürít a gép nem tűnik el azonnal a kifolyó víz, hanem felgyűlik és utána nyeli el fokozatosan a lefolyó.

Szerintem egy zuhanylefolyó nem képes egyszerre azt a nagy mennyiségű vizet elnyelni. A mosogatóban is, ha a legnagyobb sugárban engedsz vizet, egy idő után felgyűlik és csak fokozatosan nyeli el a lefolyó.

2024. jún. 7. 13:36
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát règi csövek akkor lehetnek már rèszbe dugulva, keresztmetszet csökkenès a lerakódástól.

Mondjuk a mosógèp csövèt kádhoz szokták leginkább, vagy a mosdó alatti szifonnàl van egy leágazás.

A zuhanyzóba sok haj ès szappan rakódik le, ez okozhat gondot.

De egy csatornás rèszbe dugulaselhárítót juttatni nem könnyű.

Merd, itasd ki a vizet amennyire tudod, ès az elfolyócső irányába nyomd a duguláselhárítót. (Kèzzel ne piszkáld, mert erős lúg, ès komoly sèrülèst okoz)

Utána zuhannyal-vízzel próbáld besodortatni a csőrendszerbe.

Sokáig ne maradj ott, nyiss ablakot, ne szívd be, mert gáz is fejlödik.

Lehet, hogy csak csőgörènnyel leget kitisztítani

2024. jún. 7. 13:38
 10/14 A kérdező kommentje:

Van egy barátomnak ilyen rugós dugulásoldója, ráhagyom a lefolyó oldását, az viszont még mindig kérdés, hogy hogy tudok mosni, mert már aktuális.

Felmerült még az is, hogy a wc-be vezetnénk, arról mit gondoltok? Ha már az is a fürdőszobában van. Az el tudja nyelni a mosógép által leeresztett víz mennyiségét?

Vagy tényleg a mosdó alatti "csőforduló buborékba" érdemesebb inkább? Bár vki azt mondja, hogy alapból vékony az a cső is, ami onnan kivezet, ami talán még nagyobb problémát okozhat esetleg, ne adj I.

2024. jún. 8. 22:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!