Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Melyik az a vízkőoldó ami a...

Melyik az a vízkőoldó ami a víz követ szépen leszedi de a króm csap telepet nem bántja ?

Figyelt kérdés
2024. máj. 31. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Gyenge savak, mint a foszforsav pl. Ha csaphoz veszel, azok mind ilyesmik.
2024. máj. 31. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Bevált recept:

40g ciromsav

20ml 20%-os ecet

15 ml mosogatószer

1l-re feltöltve. A gyári palackozott vízkőoldó is ilyen összetételű.

2024. máj. 31. 18:42
 3/8 anonim válasza:
Nekem a málnaecetes Frosch jött be
2024. máj. 31. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:
#2: soha nem tudtam a rendes mennyiségeket, miből mennyi kell, köszönöm!!! Ezt használhatom szerinted fekete csaptelepekre is (takarító vagyok, sok helyen már ezek a modern fekete csapok vannak)? Illetve a króm felületeket az ecet nem fogja megmarni idővel?
2024. máj. 31. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:

2# a gyári vízkőoldó gyenge sósav.

A csaptelepekhez gyárilag kèszített vízkőeltávolítók gyengèbb savak, amelyek lassan dolgoznak. Mint a citromsav ès foszforsav.

De egy ecetes tisztítóval tökèletesen tisztíthatóak napi szinten. Ebbe is van tisztítószer. Èn legalább 15 ève ezeket használom spricnis flakonba higítva, ès ruhával áttörlöm.

2024. máj. 31. 21:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a ravak cleaner vált be
2024. jún. 1. 07:30
 7/8 anonim ***** válasza:

A fekete csaptelepekkel nincs tapasztalatom. A krómozottakhoz hosszú ideje bevált.

2024. jún. 1. 08:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A foszforsav passziválja a fémeket. A sósav meg fokozza a korróziót. A többi a kettő között. Ha higítva avn, az csak annyi, hogy lassabban történik. Tehát híg sósavat kerülném.
2024. jún. 1. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!