Gáztűzhely sütőjének a belső oldalára a süteményből kifolyt cukros lé ráégett. Milyen tisztítószerrel lehet letisztítani, hogy ne sérüljön a zománcos felület. Mit javasolnak?
Áztatni plusz némi hideg zsíroldóval lejön.
Drótsúrolót is bírja a zománc.
A zsíroldó teljesen értelmetlen cukros dolgok esetén.
A drótsúrolótól meg a zomanc elöször karcos lesz, utána meg szép mlassan elkezd lepattogni!
Erős zseblámpával megvilágítva barnának, vagy koromfeketének látszik?
Megmondom miért kérdezem. Ha barna, akkor "csak" rákaramellizálódott. Ekkor leszedhető. Egy edénybe vizet kell melegíteni, olyan melegre, amit még a kezed elbír. Aztán beköltözöl vele a sütőbe, és egy szivacsot mártogatva ebbe a meleg vízbe addig dörgölöd a foltot, áztatod, mártogatod a meleg vízbe, ameddig a karamell le nem oldódik.
Ha koromfekete, akkor aktív szénné égett a cukor, aminek nincs oldószere. Akkor csak finom súrolószerrel, például CIF-fel és szivaccsal tudod aprólékos és hosszadalmas munkával lepolírozni a zománcról a kokszot.
Mindkét módszer időigényes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!