Gáztűzhely sütőjének a belső oldalára a süteményből kifolyt cukros lé ráégett. Milyen tisztítószerrel lehet letisztítani, hogy ne sérüljön a zománcos felület. Mit javasolnak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Áztatni plusz némi hideg zsíroldóval lejön.
Drótsúrolót is bírja a zománc.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A zsíroldó teljesen értelmetlen cukros dolgok esetén.
A drótsúrolótól meg a zomanc elöször karcos lesz, utána meg szép mlassan elkezd lepattogni!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Erős zseblámpával megvilágítva barnának, vagy koromfeketének látszik?
Megmondom miért kérdezem. Ha barna, akkor "csak" rákaramellizálódott. Ekkor leszedhető. Egy edénybe vizet kell melegíteni, olyan melegre, amit még a kezed elbír. Aztán beköltözöl vele a sütőbe, és egy szivacsot mártogatva ebbe a meleg vízbe addig dörgölöd a foltot, áztatod, mártogatod a meleg vízbe, ameddig a karamell le nem oldódik.
Ha koromfekete, akkor aktív szénné égett a cukor, aminek nincs oldószere. Akkor csak finom súrolószerrel, például CIF-fel és szivaccsal tudod aprólékos és hosszadalmas munkával lepolírozni a zománcról a kokszot.
Mindkét módszer időigényes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!