Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mennyire durván szoktatok...

Mennyire durván szoktatok lomtalanitani?

Figyelt kérdés
annyira jobban érezném magam, ha kegyetlenul ki birnék lomtalanitani, ha nem lenne minden sarokban valami porfogo szar, amit képtelen vagyok kidobni (vagy én vagy a szuleim). egyszeruen már nem birom elviselni a sok lomot, ami itt van. minden szekrény meg van tomve valamivel. ráadásul anyám beteges hipermarket-akcio-vadász, folyton megvesz minden felesleges szart, amire semmi szukség, és bontatlanul áll a szekrényben. normális a hasztalan dolgok tartogatása? ti képesek vagytok kegyetlenul lomtalanitani? nektek is vannak felesleges cuccaitok? már azt vettem észre, hogy néha azért sunnyogom el a takaritást, mert semmi kedvem a sok kacatot ide pakolni, oda, aztán vissza. a nappalink plafonig van tomve konyvekkel, kerámiákkal, porcelánokkal. a konyha tele van ezerféle tésztával, fuszerrel, zacskos kajával, a mélyhuto csupa fagyasztott áruval, csakmert akcios volt! a furdoszobában ezeroblito, mert egyutt árulták persze, meg egy raklap torolkozo, és ehhez jonnek a felesleges dolgok, az ajándékcsomagok, az ezer-éve-lejárt-avonos-kacatok, amiket nem is használtunk. a karácsonyi dolgok is egy egész felsorészt elfoglalnak, 65 féle fadiszgarnitura, amibol már egy várost fel lehetne disziteni. régi mesekonyvek, tankonyvek, VIDEOKAZETTÁK, - mer' majd jo lesz a kisunokának, nameg apám villanyszerelo, az o szerszámai is ottvannak mindenhol. és ez egy panellakás!! irigylem azokat akikhez belépek, és nincs lom minden négyzetméteren, hanem letisztult, puritán kornyezetben élnek. mindegy. lényeg a lényeg, nálatok mi a helyzet?
2010. okt. 28. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi idén bővítettük a házunkat, ahol 7 éve élünk. Idén jött rám először igazából az az érzés, hogy ideállíttatnék egy teherautót, és rengeteg dolgot felszórnék rá... van, amiért talán fájna a szívem, de sok dologtól örömmel megválnék, de mindig tele a kuka, és marad még pár hétig... én is irigylem, ha valakinél mindig tip-top rend van, nálunk is sok minden van, minden melléképület tele szerszámmal, bicajokkal,itt bent rengeteg a ruha, 3 gyerekünk van. A kinőtt ruhákkal is tele egy hatalmas szekrény. Én hetente egy nagy szelektálok, most nagyon ráálltam erre. Sok ruhát kidobtam már, itt a környéken nem adom senkinek, mert örömmel adtam, de nem használták, kidobták. Akkor már inkább én dobom a kukába:(
2010. okt. 28. 14:12
 2/10 A kérdező kommentje:
:( nagyon rossz ez. énis jártam hasonlóval, hogy más dobta ki a cuccaimat, azóta ruhagyűjtő pontba viszem, azzal legalább nincs gond. de a többi..ja meg anyám ruhái egy egész szekrényt elfoglalnak, régen jóval karcsúbb volt mint most (30 kg kulonbség), és nem akarja oket elajándékozni, mert drágák voltak.. pedig annyira jo lenne abba a szekrénybe is értelmes dolgokat pakolni. és persze attol, hogy sok a lom, sokkal hamarabb lesz rendetlenség.
2010. okt. 28. 14:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát én elég durván csinálom, pedig Rák jegyű vagyok, ami ugye egy gyűjtögető jegy. De utálom a zsúfoltságot. Úgyhogy nemcsak lomtalanításkor csinálok nagykitakarítást, hanem műsoron kívül is néha. A lakásunk 100 nm-es, 11 éve lakunk itt, de olyan, mintha két hónapja költöztünk volna be. :) Minimális (de szép igényes) bútorzat, és semmi felesleges kacat. Amiből sok van az a gyerek játékai, azokat nem selejtezem egyelőre.
2010. okt. 28. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Tele vagyunk cuccokkal, de nem tudom egyikre se rámondani, hogy felesleges. Mindig mindent felhasználunk valamire, akár évekkel később is. A módszer csak annyi, hogy van egy külön raktárunk, ahol a nem használt dolgokat tartjuk, így nincsenek szem előtt. Kissé beteges módon még az is fel van írva egy füzetbe, hogy mi és melyik fiókban/szekrényben van. Így a kacatok is megmaradnak, de rend is van. Viszont nincs nálunk ilyen akciós termék halmozás, annyit vásárolunk, ami adott idő alatt el is fogy.
2010. okt. 28. 14:25
 5/10 A kérdező kommentje:
csodállak a füzetvezetésért :)
2010. okt. 28. 14:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyik albérletből a másikba költözés esetén kénytelen voltam kiszelektálni azokat a dolgokat, amikre már nem volt szükségem. A ruhákat és ágyneműket szépen összegyűjtöttem és beadtam egy olyan helyre, ahol éppen ruhagyűjtést rendeztek árvízkárosultak részére.

A sok kis apróságot, amit már nem használsz, de sajnáljátok kidobni és csak porfogónak jó, kartondobozokba lehetne összegyűjteni és azokat levinni a tárolóba/pincébe, vagy be lehetne vonni valamilyen dekoratív csomagolópapírral a dobozt, beletenni az apróságokat és úgy tárolni a szobában/előszobában polcon, szekrény tetején, sarokban, stb.

2010. okt. 28. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is albérletezem, átlag évente költözöm (lassan esedékes is lenne :D), az mindig a lomtalanítás időszaka is egyben. De amúgy is igyekszem nem felhalmozni a kacatokat. Sajnos hajlamos vagyok rá.

Általában az a módszerem a lomtalanításnál, hogy ha valamire rácsodálkozom, hogy "jé, ilyenem is van?", na, az megy a kukába. Mert azt tuti nem fogom soha többé használni, hiszen már el is felejtettem, hogy van.

Nekem szüleim nagyon durvák, van egy 180 nm-es házuk, ami tele van mindennel, amit évtizedek óta tartogatnak "jó lesz az még valamire" jelmondattal. Ezen kívül az ugyanekkora padlás annyira tele van, hogy konkrétan a dobozok tetején kell mászni (ez is ugye majdnem 180 nm), van egy kazánház, ami szintén tele van, ez kb 30 nm, és egy 80 nm-es "irattár", melynek kb 10%-a valóban irat, a többi kacat. Építettek bele garázst, de az autó még soha nem állt benne, mert tele van a szeméttel. És annak a padlása is.

Na ezt igyekszem én elkerülni :D:D

2010. okt. 28. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Én elég keményen csinálom... igazából nálam is hajlamos felhalmozódni rengeteg szarság, de mikor eljön a nagytakarítás ideje, akkor mindig azt tartom szem előtt, hogy az adott dolgot használtam-e az elmúlt időben, egyáltalán eszembe jutott, hogy az ott van, és egyáltalán hiányozna-e, ha nem lenne ott. Sokszor végigfut a fejemen, hogy de basszus, ez tényleg olyan, hogy bármikor szükségem lehet rá és aztán mégis arra gondolok, hogy és eddig mennyire és hányszor volt rá szükségem és akkor rájövök, hogy rohadtul sehányszor, és akkor szétválnak útjaink és ugyanannyira nem hiányzik. Szóval én így csinálom :-)
2010. okt. 29. 03:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi két éve vettünk egy családi házat. Kettőnk közül a párom hajlamosabb a felesleges dolgoktól megszabadulni, míg velem nem lehet lomtalanítás közelébe menni. :) Mielőtt nem volt házunk, azért gyűjtögettem ezt-azt, hogy ne egybe kelljen megvenni. Közben párom mamájának a lakását eladás miatt kellett kipakolni, így persze ami jó állapotú dolog volt hozzánk vándorolt, mondván kell majd a házhoz. Aztán párom anyukája adta el a családi házát és negyed akkora lakásba költözött. A folytatást sejtitek... =D Miután berendeztük a házat és teleraktuk a padlást, mára már kiderült, hogy mik azok, amiket soha sem fogunk használni, így ezek képezik az utazási alapunkat: aukciós oldalakon eladjuk ezeket, a befolyt pénz képezi az utazás alapját. Ne gondoljatok extrém összegekre, csak annyi a haszna, hogy nem érzed úgy, hogy kidobtad a cuccot. Sokszor meg nagy öröm is ér, amikor olyan helyre kerül, ahol láthatóan újonnan sosem tudnák megvenni.:)
2010. okt. 29. 06:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Hú,de jól megy nektek,kérdező..meg sokaknak még itt a válaszadók között is..inkább örülni kellene h ennyi minden van,más alig tud valamit is megvenni..az h a szomszéd nem örül a cuccaitoknak,még nem jelenti h más sem örülne..nem az a baj h sok a holmi,hanem az h rendetlenül van tartva.Ami nagyon nem kell,azt tedd fel teszveszre,vaterára..lesz belőle pénzed.Kolontárt meg már meg sem merem említeni..
2010. okt. 30. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!