Mi a baj a lefolyóval?
Nagyon lassan folyik csak le a víz, folyamatos engedésnél összegyűlik a mosdókagylóban.
Ha a tenyeremmel megpumpálom a lefolyót, akkor azonnal szépen lefolyik minden, de amint ez az adag lefolyt, 10másodperc múlva ismét lassan folyik csak le.
A falon kívüli részt, amit tudtam, szétszereltem. Dugulás nincs benne.
Csak egy lefolyó csinálja ezt a házban.
Mit tudok tenni? Mit javasoltok?
Nálam a kád csinálja ezt, elég gyakran, mivel a lefolyó szifon ott egy lapos cső, amire könnyen lerakódik a trutyi. Én granulátum állagú tisztítót szoktam használni (pl Szuper Búvár), nekem jobban bevált, mint a folyadékok.
Ha ez nem oldja meg, hívj szakembert, vagy csőgörénnyel megpróbálkozhatsz.
Előfordul, hogy nem tud a levegő kijönni közben, a pumpálással ezt oldod meg. Nálam mindig eldugul a cső a csőgörény hosszán túl, duguláselhárítót kell hívni miatta gyakran. Legutóbb amikor már hasonlóan nehezen folyt le akkor nem vártam meg a teljes dugulás, kihívtam időben. A falban messze van egy élesebb kanyar a csőben ami nem túl ideális a lefolyónak és ott rakódik le a trutyi.
Ez a mellékszál, a lényeg, hogy a pasi javasolta, hogy egy levegőztető szelepet építsünk be a lefolyóba mielőtt a falban eltűnik a cső, mert nálam is lassan ment le a víz elsőre még úgy is hogy épp kitisztította. Ez segít a lefolyásnál talán nálad is.
Nézzél bele lámpával a mosdó leeresztő szelepébe (amit szoktál pumpálni)
valószínüleg a rögzítőcsavarjára feltekeredett sok haj-szmötyi. Ez is okozhat problémát főleg.
Köszönöm!
Sajnos a granulatomot mar probaltam, nem ert semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!