Autószerelő feleségek! Fagyállo folyt a férjem ruhájára? Hogy mossam ki? Illetve utána hogy fertőtlenítsem a mosógépet, mert kisbaba ruháit is mosom?
Simán kimosod ès kèsz.
A fertőtlenítès baktèriumokat, vírusokat öl meg. A fagyállóba nincsen ilyesmi.
Tapasztalatból írsz? Olvastam milyen veszélyes a fagyálló.
Bocsánat en teljesen más világból szarmazom, semmi tapasztalatom. De igyekszem!
Ebből van a fagyálló:
Gyakorlatilag csak lenyelve káros. Ha a bőrödre kerül, attól sem lesz semmi baj. Szárítja a bőrt, de nem szívódik fel azon keresztül - különben már vagy 25 éve halott lennék :D
Ha nagyon parázol, akkor a fagyállós ruha után moss még 1-2 adag más ruhát és csak utána a babacuccot.
Kérdező, a fagyállót meginni nem szabad, nem a bőrre veszélyes.
Ne mosd egyszerre a babaruhával és akkor nem lesz gond.
A mosáskor először a mosószer kiszedi a ruhából és kiviszi a gépből. Aztán még többször kiöblíti a ruhát a gép és újabb meg újabb vízzel kimossa a gépet is egyben.
A napkollektorunkba is ezt kell tölteni, ott áll a mosókonyhában a műanyag kannában vagy 20 liter még belőle (itt van a napkollektor rendszer is). Ha ezzel dolgozik a párom akkor pont úgy mosom ki a cuccát mint azt amiben permetezett korábban - nem mosom össze más ruhákkal vagy egyedül átküldöm egy gyorsmosáson és utána teszem mellé a többi ruhát.
Három gyerekem van és vegyész vagyok, tényleg nem lesz vele gond.
#7 Most megnéztem és nem, éjjel tévedtem, nem etilén-glikol hanem propilén-glikol megy a nakollektorunkba.
Jogos, a kettő nem ugyanaz, nem kellett volna hajnalban válaszolnom, bocsi!
Semmi gond. Utána én is olvastam, hogy persze az se jaffa üdítő, de nem mérgező. Viszont olvastam , hogy az ara miatt sokan mégis etilén glikolt töltenek bele.
Egyébként jó lenne, ha a kocsikba is barátibb lötty mehetne. De nem szabadna mindenen aggódnom se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!