Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » WC vízkőtelenítésére (illetve...

WC vízkőtelenítésére (illetve Wc takarítására) nektek mi vált be?

Figyelt kérdés
Meglehetősen vízköves.

2024. márc. 30. 20:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%
Frosch malnaecetes tisztito. Nem fuztem hozza nagy remenyeket, de nagyon bejott. A sarga elszinezodest is kiszedte a wc-bol, nem csak a vizkovet.
2024. ápr. 2. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:

10-es!

A sósav nem tesz kárt a WC-ben?

Nekem az ecet mindent lehoz, kivéve a csésze vizzel teli részénél. Ott vastagon áll az alján, hiába sikálom, gumikesztyűben próbálom eltüntetni. Hetente vízkőtlenítek, hol ecettel, hol egyéb kemikáliával. Van, amikor 2 napig ázik benne a vízkőoldó, de ott egyszerűen nem tűnik el.

Bátran mered ajánlani hozzá a sósavat?

Köszönöm, ha válaszolsz...

2024. jún. 15. 06:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Merd ki onnan előtte a vizet!Egyszer nem tesz kárt az biztos, de rendszeresen jobb mást használni, és akkor nem lesz ideje sem kialakulni a lerakódásnak.
2024. jún. 15. 07:32
 14/15 anonim ***** válasza:

#12 (nem 10-es vagyok)

A sósav ugyanazt csinálja mint az ecet csak erősebben.

Ha az ecet nem tudta leszedni, az azért van mert a vízben már felhígult és nem volt képes leoldani. Valószínűleg akkor a sósav sem tenné meg egyszerűen, nagyon sokat kellene beleönteni - de persze lehet, hogy az elég tömény lenne hozzá.

A múlt hétvégén vettem észre, hogy az egyik vécénkben nálunk sem sikerült leszedni a lerakódást, hiába eceteztem. Próbáltam több ecettel, az sem hatott. Talán ha állni tudott volna benne a sok ecet 1-2 napig akkor sikerült volna, de azért lett pont koszos a vécé mert használjuk, ennyi ideig nem állhat ott az ecet, a szaga miatt sem.

Kerestem egy fém eszközt - csavarhúzót találtam és szépen levakartam a vízkövet a kerámiáról. Nem ajánlom neked a csavarhúzót mert a szélei nyomot hagytak a kerámián és most kicsit csíkos, mintha ceruzával lenne összefirkálva, de kereshetsz olyan eszközt ami laposabb, kicsit rugalmasabb, de elég erős, hogy letolja, letörje a vízkövet a felületről.

Amúgy a nyomát a fémnek sima súrolószerrel le lehet szedni, csak már nem volt kedvem vele bajmolódni, most majd a takarításnál megnézem látszik-e még és kell-e vele foglalkozni. Van amikor nem vegyszer kell hanem fizikai behatás, hogy ilyen lerakódást leszedjen. Tényleg pár mozdulattal lejött és a kerámiának ezen a halvány nyomon kívül nem lett baja.

2024. jún. 15. 10:14
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a hozzászólásokat, majd valamit megpróbálok...
2024. jún. 16. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!