WC vízkőtelenítésére (illetve Wc takarítására) nektek mi vált be?
10-es!
A sósav nem tesz kárt a WC-ben?
Nekem az ecet mindent lehoz, kivéve a csésze vizzel teli részénél. Ott vastagon áll az alján, hiába sikálom, gumikesztyűben próbálom eltüntetni. Hetente vízkőtlenítek, hol ecettel, hol egyéb kemikáliával. Van, amikor 2 napig ázik benne a vízkőoldó, de ott egyszerűen nem tűnik el.
Bátran mered ajánlani hozzá a sósavat?
Köszönöm, ha válaszolsz...
#12 (nem 10-es vagyok)
A sósav ugyanazt csinálja mint az ecet csak erősebben.
Ha az ecet nem tudta leszedni, az azért van mert a vízben már felhígult és nem volt képes leoldani. Valószínűleg akkor a sósav sem tenné meg egyszerűen, nagyon sokat kellene beleönteni - de persze lehet, hogy az elég tömény lenne hozzá.
A múlt hétvégén vettem észre, hogy az egyik vécénkben nálunk sem sikerült leszedni a lerakódást, hiába eceteztem. Próbáltam több ecettel, az sem hatott. Talán ha állni tudott volna benne a sok ecet 1-2 napig akkor sikerült volna, de azért lett pont koszos a vécé mert használjuk, ennyi ideig nem állhat ott az ecet, a szaga miatt sem.
Kerestem egy fém eszközt - csavarhúzót találtam és szépen levakartam a vízkövet a kerámiáról. Nem ajánlom neked a csavarhúzót mert a szélei nyomot hagytak a kerámián és most kicsit csíkos, mintha ceruzával lenne összefirkálva, de kereshetsz olyan eszközt ami laposabb, kicsit rugalmasabb, de elég erős, hogy letolja, letörje a vízkövet a felületről.
Amúgy a nyomát a fémnek sima súrolószerrel le lehet szedni, csak már nem volt kedvem vele bajmolódni, most majd a takarításnál megnézem látszik-e még és kell-e vele foglalkozni. Van amikor nem vegyszer kell hanem fizikai behatás, hogy ilyen lerakódást leszedjen. Tényleg pár mozdulattal lejött és a kerámiának ezen a halvány nyomon kívül nem lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!