WC vízkőtelenítésére (illetve Wc takarítására) nektek mi vált be?
Ecet.
Erős szaga van, de nyugodtan beleöntheted a vécébe, nem árt a csöveknek, természetes anyag, környezetbarát stb. stb. Önts bele ecetet, hajtsd le rá az ülőke tetejét és hagyd állni!
De használhatsz sósavat is vagy Cillit vízkőoldóból a zselésebb állagút - ezt utóbbit használtam korábban. Az nem fröcsköl olyan könnyen és tapad is a felületen. Ha nem közvetlen a víz alatt van a vízkő hanem kilóg belőle akkor ez a jobb.
De ha teszel oda vécépapírt és arra öntöd az ecetet, az is hasonlóan jó lesz. Aztán persze vakargatni sem árt, attól gyorsabban eltűnik, lejön ha sok a vízkő.
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam, kivéve az elkoszolódós választ.
Pont úgy van, ahogy 5-ös írja! Köszi!
2-es! a felforralt dolgokat nem túl jó ötlet a hideg csészébe beleönteni!
Cseréltem már emiatt wc csészét, mert az elrepedt a hő-soktól,mikor a háziasszony úgy gondolta hogy majd a forró hypós víz kipucolja a csészét.
Hát nem úgy alakult.. :D
Ilyen kacsaorrú vízkőtelenítő, legújabban Lidl.
Ott kell hagyni órákra/egész éjjelre, aztán WC-kefével megdörzsölni.
Ha nem elég, akkor következő nap is.
Nekem egy harmad üvegnyit kell kinyomni, mire mindenhol belül éri, de ne ess kétségbe akkor sem, ha fél üveg, mire sikerül.
Nem kell sajnálni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!