Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen fokú rendet és tisztasá...

Milyen fokú rendet és tisztaságot tartasz otthon?

Figyelt kérdés

És mi az ami meghatározza, hogy mennyire van kosz, rendetlenség?

Van aki azt mondja pl. hogy egy kis lakásban nem lehet rendet tartani mert be van zsúfolva minden, nincs helye semminek, és hozzá sem lehet férni a tárgyakhoz annyira hogy alapos legyen a takarítás. Más meg azt mondja, elég neki egy szobát is takarítani, nemhogy 3-at,4-et.

Hol az igazság? Mekkorában laktok és hányan?

Hogyan keletkezik a kosz nagy része nálatok. Van aki szerint az ablakon jön be sok por az utcáról, vagy a szőnyeg magába veszi, és később árasztja magából.

Hogy látjátok ezt a kérdéskört, nálatok hogy van?

2024. febr. 11. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Olyan rendnek és tisztaságnak kell lennie nálad, amilyet elvársz magadtól, amilyen környezetben jól érzed magad.

Mi ketten vagyunk a párommal, és egy nagytestű kutya is van a házban, 110 nm. Új modern, minimál stílusú. A robotporszívó minden nap megy, mindennek megvan a helye. Főzés után a konyhát mindig rendbe teszem, zuhanyzás után a csempe és az ajtó gumis lehúzóval le van húzva. Szóval bátran merem azt mondani, hogy bármikor bejön valaki, azt fogja hinni, hogy most ment el a bejárónő 😃

De ennek az az oka, hogy kiskoromban ennek a szöges ellentétében éltünk: kupi, kacatok, kosz… édesanyám nem volt ebben túl igényes. Én megfogadtam, ha nekem lesz egy szép házam, az mindig patika lesz. Nekünk ez a komfortos, édesanyám mikor jön hozzánk, azt mondja olyan steril a házunk, mintha nem is lakna itt senki, neki a kis kacatjai jelentik a komfortot.

Ha arra vágysz, hogy mindig tiszta és rendezett legyen a lakókörnyezeted, azért tenni kell, mindig minden nap.

Por mindig is lesz, akárhol laksz. Minden más pedig az ott élőktől: kupi, rendetlenség, kosz.

2024. febr. 13. 19:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
20 nm-en albérletben lakok, szóval nehezen férek el, nem tudok mindennek megfelelő helyet találni. Nem vagyok tisztaság mániás, mert jobb dolgom is van, mint a takarítás. Persze igyekszem tisztán tartani , de ha valami nincs megcsinálva csak másnap vagy hètvégén, akkor sem vágok eret.
2024. febr. 14. 00:07
 13/14 anonim válasza:
100%

Mi 60 nm-em albérletben vagyunk 3-an(szülők+4 hónapos baba).

Sajnos gyermekágy alatt eléggé felgyűlt a kosz.. Minden héten 1-2 alkalommal porszívózunk és súrolunk. Port havonta érkezünk törölni. Fürdő és wc hetente van takarítva, havonta van nagytakarítás( olyankor a csempe is mosódik).

Minden nap igyekszem valamit rendbe hozni, de nálunk is nagyon sok a kacat. Mindkettőnk szülei gyűjtögetők. Én nagyon igénytelen családból származom( 2-3 havonta porszívózás/portörlés, koszos ruha ágy alatt, tiszta egy nagy fotelben mindenkié stb).

Ehhez képest jobb a helyzet, de szeretném, ha olyan rend lenne, mintha senki nem lakna nálunk. :)

2024. febr. 14. 00:31
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, ha évente kétszer-háromszor tudok takarítani, annyira nincsen szabadidőm és feles energiám rá. Hetente felmosok, alkalmanként felporszívózok itt-ott és rendet tartok a lakásban. Ez a legtöbb, amit tenni tudok.
2024. febr. 18. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!