Nagyon béna háziasszonynak érzem magam, az is vagyok, egyszerűen nem tudom tisztán tartani a lakást, tanácsoljatok valamit ami segít fent tartani a tisztaságot?
Alapvetően úgy, hogy nem viszünk be koszt.
Van 2 lábtörlő és a bejáratnál levesszük a cipőt és az utcai ruhát. Nem fogjuk meg utcai kézzel az otthoni dolgokat. Én minden tárgyat, amit kint használok,kint hagyok az előszobában. Felsőruházatot is leveszem, amint hazaérek, nem hordok otthon utcai ruhát.
Állatot sem viszünk be.
"Majdnem minden nap porszívózok, de annyi szemetet össze szívok hogy csak pislogok hogy honnan."
És miből áll ez az előugró szemét?:)
"Még közvetlenül porszívózás után is le marad vagy hirtelen oda ugrik egy két morzsa vagy valami szösz"
Az nem baj!
Ezekre nem kell rágörcsölni, maradhat.:)
"Még közvetlenül porszívózás után is le marad vagy hirtelen oda ugrik egy két morzsa vagy valami szösz"
Ja, még valami!
Nálam nincsen szőnyeg!!
Akkor porszívó sem kell, elég a seprű, néha-néha felmosás.
Rengeteg plussz munka, ha van szőnyeg...
A fő porfogó tárgy.
Kérdező, itt inkább azzal van a gond, TE mit tartasz rendetlenségnek, kosznak.
Nagyon más a szemléletünk. Egyik rokonnál voltam még gyerekként vendégségben és játszottunk az egyik szobában. közben elmozdult a kanapén a 2 díszpárna a helyéről - ennyi volt összesen ami látszott belőle. Bejött a rokon és elkezdett sápítozni, hogy mekkora rendetlenséget csináltunk ott. Mi meg nem értettük miről beszél, mert otthon nálunk meg ilyen rend soha életben nem volt még mint ott akkor abban a szobában.
El kell engedned a dolgot!
Azt döntsd el, hogy neked mi a fontos és azt próbáld meg elérni, ne valami eszményképet! A lakás azért van, hogy abban éljetek, nem ti vagytok azért, hogy rendezgessétek meg takarítsátok a lakást. Próbálj meg olyan tereket kialakítani amiknek meg van a maga feladata és ne keveredjen. A nappali egyik részébe soha ne engedj játékokat, kacatokat, mosott ruhát tenni senkinek - magadnak sem. Az mindig legyen rendben és akkor máris jobban fogod érezni magad. A gyerekek játékainak nem hely kell a polcon hanem szekrény, szép nagy doboz és hasonló ahová tényleg gyorsan EL lehet tenni szem elől.
Én nagyon káoszos és rendetlen vagyok nálam is gyűlik minden halomba, ezért jobb ha vannak olyan területek ahová tényleg senki nem halmoz semmit mert akkor mindig nekem kell mindent eltenni és én utálok pakolni a legjobban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!