Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Tegnap este kicsit megrázott...

Tegnap este kicsit megrázott az áram amikor kihúztam a konnektorból a TV-t. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Tegnap este rosszul húztam ki a konnektorból a TV-t, figyelmetlen voltam és a villába nyúltam bele. A könyökömig éreztem egy kis zsibbadást. Nincs semmi különösebb bajom azóta de aggódok hogy lehet ebből valami baj.

2023. dec. 22. 12:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
sóhajt.... hosszúak az esték az a baj
2023. dec. 22. 12:33
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Már megmaradsz.
2023. dec. 22. 12:37
 3/12 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell kihúzni a tévét a konnektorból. Ha aggaszt az a hatalmas fogyasztás, vehetsz kapcsolós konnektort, vagy hosszabbítót. Egyébként sem normális, ha ráz, én hívnék villanyszerelőt.
2023. dec. 22. 13:01
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Igyál meg egy sört.
2023. dec. 22. 13:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha aggódsz akkor menj be az orvosi ügyeletre és mondd el ezt ott is. Ott majd csinálnak egy gyors vizsgálatot, esetleg egy EKG-t is és az majd megnyugtat.

Jártam úgy, hogy beletört a villa egyik féme a hosszabbítóba - hibás volt a dugója a készüléknek és ehhez a fémhez hozzáértem. Engem is éppen így rázott meg az áram. Szépen bementem az ügyeletre és ott megnézett orvos, aztán megnyugodtam, hogy nincs gond.

2023. dec. 22. 14:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretem a sört :(
2023. dec. 22. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

"Nem kell kihúzni a tévét a konnektorból. Ha aggaszt az a hatalmas fogyasztás, vehetsz kapcsolós konnektort, vagy hosszabbítót."

Értelmes ember nem a fogyasztás miatt húzkodja ki, hanem azért, mert kapcsolóüzemű táp van benne. Abban pedig elkók vannak. Ők pedig el tudnak durranni. És ha a delikvens járt villamossági oktatásra egy akármilyen cég dolgozójaként is, akkor ott elmondtak, miért nem dugdosunk olcsó kínai elosztót pl. kanapé mögé hasonló minőségű tápegységekkel.

Aki egy picit is továbbgondolja a dolgot, nem feltétlenül akar elektromos tüzet otthon egy bedugott öreg TV miatt, amíg elvan pl. munkában.

Persze ennek kicsi az esélye, de ha nincs bedugva, akkor nulla.

2023. dec. 22. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Talán nem is rázott meg, hanem csak a kezed rándult meg.

Amúgy ha megráz - de úgy rendesen - és kórházba kerülsz, ott is csak általában 1 napig szokták megfigyelés alatt tartani az embereket, aztán zavarják is haza. Szóval ha megrázott volna - de úgy rendesen - és kórházba kerültél volna, már akkor is othon lennél. Ugyanis ha valami tünete lenne az áramütésnek az néhány órán belül jelentkezett volna. De nem jelentkezett. Szóval nyugi!

2023. dec. 22. 16:48
 9/12 anonim ***** válasza:
8 Igen, 24 óra megfigyelés, mert elvielg áramütés után 24 órát bármikor elkezdhet a szív fibrillálni (bár eddig szerencsére csak az oktatási anyagoból ismerem ezt), és ha otthon épp álmában történik ez, akkor nincs segítség. Ha erre az időre befekszik a kórházba, akkor nagy eséllyel be tudnak avatkozni.
2023. dec. 22. 17:05
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
50%
Áramütéskor vérrög keletkezhet.
2023. dec. 23. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!