Tegnap este kicsit megrázott az áram amikor kihúztam a konnektorból a TV-t. Mi a teendő ilyenkor?
Ha aggódsz akkor menj be az orvosi ügyeletre és mondd el ezt ott is. Ott majd csinálnak egy gyors vizsgálatot, esetleg egy EKG-t is és az majd megnyugtat.
Jártam úgy, hogy beletört a villa egyik féme a hosszabbítóba - hibás volt a dugója a készüléknek és ehhez a fémhez hozzáértem. Engem is éppen így rázott meg az áram. Szépen bementem az ügyeletre és ott megnézett orvos, aztán megnyugodtam, hogy nincs gond.
"Nem kell kihúzni a tévét a konnektorból. Ha aggaszt az a hatalmas fogyasztás, vehetsz kapcsolós konnektort, vagy hosszabbítót."
Értelmes ember nem a fogyasztás miatt húzkodja ki, hanem azért, mert kapcsolóüzemű táp van benne. Abban pedig elkók vannak. Ők pedig el tudnak durranni. És ha a delikvens járt villamossági oktatásra egy akármilyen cég dolgozójaként is, akkor ott elmondtak, miért nem dugdosunk olcsó kínai elosztót pl. kanapé mögé hasonló minőségű tápegységekkel.
Aki egy picit is továbbgondolja a dolgot, nem feltétlenül akar elektromos tüzet otthon egy bedugott öreg TV miatt, amíg elvan pl. munkában.
Persze ennek kicsi az esélye, de ha nincs bedugva, akkor nulla.
Talán nem is rázott meg, hanem csak a kezed rándult meg.
Amúgy ha megráz - de úgy rendesen - és kórházba kerülsz, ott is csak általában 1 napig szokták megfigyelés alatt tartani az embereket, aztán zavarják is haza. Szóval ha megrázott volna - de úgy rendesen - és kórházba kerültél volna, már akkor is othon lennél. Ugyanis ha valami tünete lenne az áramütésnek az néhány órán belül jelentkezett volna. De nem jelentkezett. Szóval nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!