Kimossak (sanytollal) egy olyan függönyt, ami pár hónapig szőnyegként volt használva, és mászkáltam rajta az utcai cipővel? Vagy így inkább ki kéne dobni?
Fertőzni nem tud, az a kérdés, milyen állapotban lesz, miután megtapostátok.
Kérdező, ezt neked kell eldöntened!
Mosd ki és nézd meg!
Attól is függ, neked mennyire gond kifizetni egy új függöny árát. Ebbe szintén nem látunk bele.
Én soha nem raknék fel olyat függönynek, amin tapostunk, de nem is raktam volna le szőnyegnek függönyt, hogy tapossunk rajta.
Elég ha először beáztatod, a vizet leengeded róla, kinyomkodod belőle, majd úgy mosod ki rendesen, normál hőfokon.
Tehetsz bele Sanytolt ha az megnyugtat és nem lesz baja tőle a függöny anyagának (általában nem lesz), de csak tedd nyugodtan a mosáskor hozzá a mosószerhez, nem kell külön csak azzal kimosni. Egy kicsit tegyél a Sanytolból is a mosószer mellé és akkor biztos rendben lesz!
Ha esetleg foltos marad akkor kézzel, folttisztító szappannal ott dörzsöld át és csak mosd ki újra! Sanytol akkor kellene ha esetleg rápisilt volna a kutya vagy hasonló, de az áztatással az is kijönne belőle mosás előtt.
Milyen kérdés ez? Ha kitudod mosni, értsd kijönnek belőle a foltok, akkor mosd ki! Ha nem jön ki belőle minden folt, akkor marad lábtörlő vagy kidobod a bánatba... Halál komolyan azon aggódtál (míg nem szóltak), hogy fertőz egy rongy, amire ráléptél cipővel? Akkor mit gondolhatsz a ruhádról, amiben egyszer kimentél az utcára vagy a kenyérről, amit megeszel, de előtte egy páran már azért megfogták stb.
Azt tudni kell, hogy a "kosztól" minél inkább távol tartod magad, annál ergyább lesz a immunrendszered! Nem mondom, hogy végig kell nyalni a közvécében az ülőkét, de nem is kell megfürdetni domestosban a csirkemellet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!