Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A törölközőt 60 vagy 90 °C...

A törölközőt 60 vagy 90 °C fokon érdemes mosni?

Figyelt kérdés

Még az angol nyelvű fórumokon sem találtam egyértelmű választ erre.

Továbbá, nekem Zanussi mosógépem van, azaz a 60 és 90 fokos mosási lehetőség a pamut és a szintetikus vászon mosására vonatkozik. Ami amúgy még nem baj, csak ezeket a kijelzője szerint több mint 2 órán át akarná mosni. És elvileg óvatosan kezelné őket a mosás során. Pedig szerintem egy törölközőhöz ilyenek pont nem valóak.

2023. okt. 29. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
De, a törölközőknek pont ez való: hosszú program, minimum 60 fok.
2023. okt. 29. 16:11
 2/11 anonim ***** válasza:
27%
Én 60-on szoktam, elvileg egy törölköző nem is lehetne piszkos, hiszen csak a vizet törlöd le vele magadról.
2023. okt. 29. 16:20
 3/11 anonim ***** válasza:
30%
Minden fehérneműt és törölközőt 90 fokon mosok több, mint 3 órán keresztül. Ebből csak az előmosás 90 fokos, utána 60 fokon mos. Mivel a 9 kilós dob fehérneműből és törölközőből heti egyszer telik meg így ez nem igazán hat a villany és víz számlára.
2023. okt. 29. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2, lehet, hogy a szó szoros értelmében vett piszok nincs rajta, de tele van a hámsejtjeiddel...
2023. okt. 29. 18:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Ami bírja és igényeled azt moshatod 90-en.

Én 60-on szoktam elég az neki. Minek főzögessem feleslegesen? Teszek hozzá kis ecetet amitől friss illata lesz és fertőtleníti is.

2023. okt. 29. 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
27%

" lehet, hogy a szó szoros értelmében vett piszok nincs rajta, de tele van a hámsejtjeiddel"

És?! Amikor hordtad a hámsejtjeidet, akkor annyira nem zavart...

2023. okt. 29. 18:15
 7/11 anonim ***** válasza:
63%

3

Igazán csak elmondtam én hogy csinálom, erre le vagyok százalékolva. :D Pedig csak a 90 fokos mosás az, ami tényleg mindent is kinyír a fehérneműn, törölközőn. Nyugodtan lehet 60 fokon mosni, de ha érzékenyek vagytok, mint az én családom is, akkor kell a 90 fok. Nekünk azóta nincsenek visszatérő húgyuti fertőzések stb. mióta 90-en mosok. Egyszer itteni tanácsra abbahagytam, mert "elég a 60 is". 2 héten belül a férjem megint az urológián kötött ki, én meg nőgyógyászaton.

Mondom mégegyszer, de úgyis megint leleszek pirosozva. Lehet hogy sokaknak elég a 60 fok, de tényleges 100%-os fertőtlenítést csak a 90 fokos főzőmosás csinál.

2023. okt. 29. 18:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszer itteni tanácsra abbahagytam, mert "elég a 60 is". 2 héten belül a férjem megint az urológián kötött ki, én meg nőgyógyászaton."

Sértés nélkül, ha nektek nem jön be, akkor nem a mosással van baj, hanem veletek és ti csináltok valamit rosszul az életetekben.

2023. okt. 29. 18:27
 9/11 anonim ***** válasza:
64%

Érzékenysége válogatja. Nekem sosem volt gondom fertőzéssel még akkor sem amikor koszos melóban dolgoztam és a fene tudja kikkel érintkeztem a törölkötőn keresztül... :D

A hámsejtekkel kapcsolatban: elég komoly probléma lehet belőle. Amig rajtad volt addig élt és virult. Aztán a szervezeted eldobta és te meg a törölközőben tartogatod és ott rohadnak. Attól lesz büdös a törölköző. Felőlem törölközhetsz a rohadó sejtjeidbe, de én inkább kimosom.

2023. okt. 29. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:
6, azért ne hasonlítsd össze a felázott és bomló hámsejteket azzal, amit hordasz. De tudod mit, te ne mosd a törölköződ.
2023. okt. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!