A törölközőt 60 vagy 90 °C fokon érdemes mosni?
Még az angol nyelvű fórumokon sem találtam egyértelmű választ erre.
Továbbá, nekem Zanussi mosógépem van, azaz a 60 és 90 fokos mosási lehetőség a pamut és a szintetikus vászon mosására vonatkozik. Ami amúgy még nem baj, csak ezeket a kijelzője szerint több mint 2 órán át akarná mosni. És elvileg óvatosan kezelné őket a mosás során. Pedig szerintem egy törölközőhöz ilyenek pont nem valóak.
Ami bírja és igényeled azt moshatod 90-en.
Én 60-on szoktam elég az neki. Minek főzögessem feleslegesen? Teszek hozzá kis ecetet amitől friss illata lesz és fertőtleníti is.
" lehet, hogy a szó szoros értelmében vett piszok nincs rajta, de tele van a hámsejtjeiddel"
És?! Amikor hordtad a hámsejtjeidet, akkor annyira nem zavart...
3
Igazán csak elmondtam én hogy csinálom, erre le vagyok százalékolva. :D Pedig csak a 90 fokos mosás az, ami tényleg mindent is kinyír a fehérneműn, törölközőn. Nyugodtan lehet 60 fokon mosni, de ha érzékenyek vagytok, mint az én családom is, akkor kell a 90 fok. Nekünk azóta nincsenek visszatérő húgyuti fertőzések stb. mióta 90-en mosok. Egyszer itteni tanácsra abbahagytam, mert "elég a 60 is". 2 héten belül a férjem megint az urológián kötött ki, én meg nőgyógyászaton.
Mondom mégegyszer, de úgyis megint leleszek pirosozva. Lehet hogy sokaknak elég a 60 fok, de tényleges 100%-os fertőtlenítést csak a 90 fokos főzőmosás csinál.
"Egyszer itteni tanácsra abbahagytam, mert "elég a 60 is". 2 héten belül a férjem megint az urológián kötött ki, én meg nőgyógyászaton."
Sértés nélkül, ha nektek nem jön be, akkor nem a mosással van baj, hanem veletek és ti csináltok valamit rosszul az életetekben.
Érzékenysége válogatja. Nekem sosem volt gondom fertőzéssel még akkor sem amikor koszos melóban dolgoztam és a fene tudja kikkel érintkeztem a törölkötőn keresztül... :D
A hámsejtekkel kapcsolatban: elég komoly probléma lehet belőle. Amig rajtad volt addig élt és virult. Aztán a szervezeted eldobta és te meg a törölközőben tartogatod és ott rohadnak. Attól lesz büdös a törölköző. Felőlem törölközhetsz a rohadó sejtjeidbe, de én inkább kimosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!