Használtok műanyag vágódeszkát, amióta kiderült, hogy mikroműanyagok kerülhetnek róla az ételbe?
Időnként előálnak valami újjal.
Csak nagy vonalakban: gyereként saját termesztésű takarmánnyal nevelünk állatokat. Mindent az így készült disznó zsírral főztünk. A 90es évek végén felkapták, hogy a sonka kolbász, szalonna kombóban sok a koleszterin, majd ne főzzünk zsírral, mert az étolaj az jobb. a dinnyés merci meg a traktorok jól mentek a használt étolajjal... Eltelt sok év az olaj rossz, főzzünk zsírral. Majd megint pár év a disznózsír rossz főzzünk kókusz olajjal/zsírral.
A kókusz korszakkal együtt jött a pálma olaj elleneség, most szinte mindenre rá van írva pálma olaj mentes, de azt nem írják, hogy helyette mást használnak aminek éppen olyan az élettani hatása.
Most meg jönnek a mikro műanyagok...
Bennem csak ezek maradtak meg, biztos volt más is.
Ami biztos, amíg háznál termelték a nagyszüleim, ük szüleim, az ételt, szinte sosem volt senki beteg a családba, nem voltak elhízva, 80-90 évig éltek. Nem csak ők hanem a falukba mindenkire igaz volt, alig lehetett túlsúlyos embert látni, most meg az a ritka ha valaki nem dagadt. pl: strand nyáron, bárhol. Azt tudtátok hogy a csirke 6 hét alatt lesz pelyhes kiscsibéből vágás érett tyúk? Minden állatot "kokszolnak", hogy minél hamarabb pénzt hozzon.
úgyhogy nem izgat a mikro műanyagok világa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!