A vasaló 500 Watt-on hány Celsius fokos körülbelül? Kb ez a fokozat van gyapjúhoz, műszálas holmikhoz.
Bocsánat, így van, a termosztátra értettem, hogy félútra állítottam, amely esetén gyakrabban ki-bekapcsolgat.
Szobahőmérsékleten nagyjából hány Celsius fokkal hevíti a ruhaneműt? 70 fok körüli? 100 fok körüli? Több száz fokos? Úgy nagyjából mennyi?
Á, szuper, négyes! Köszi! :)
Pont erre voltam kíváncsi!
Ezek szerint kb 135 Celsius az enyhébb fokozaton (nylon vasalása), és kb 148 Celsius ha a fokozatállítót a gyapjú vasalásra teszem.
Még egy kérdés:
atkaírtásra / bolhaírtásra elegendő a vasalás?
Mármint ha minimálisan, de atkás volna egy lepedő, egy bugyi, stb? Ha mondjuk, bizonytalan, hogy valami ízeltlábú fajta szaporodik-e?
Azt olvastam, az atka ellen a 60 Celsius éppen, de elgendő a mosógépben. Akkor a vasaló kiírtja az esetleg meglevő atkákat, bolhákat a vasalt részen?
Példa: a macsek rámászik az ágyra, és viszi a bolháit. Macska észrevesz - macska ágyról leszed - majd ruhavasalás.
Ez megteszi pl bolha, atka ellen? Vagy ezen felül muszáj a mosógépbe is berakni a -na nem szegény macsekot, hanem a- lepedőt 60+ Celsius mosásra?
Nem kell tudományoskodni. Minden vasalónál azonos höfok tartozik egy-egy jelzèshez, ami a egy-egy anyagtipust jelöl.
A termosztáttal nem időt, hanem hőfokot állítasz. Ès ruha vasaláshoz, talp hőfokhot nem kell a hőleadás ès környezeti hőfok.
A lènyeg a kèrdezőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!