Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mitől lehetnek ennyire büdösek...

Mitől lehetnek ennyire büdösek a ruhák? Lábszaghoz hasonlítható, gusztustalan.

Figyelt kérdés

Már vagy a 4. mosás után így száradt meg, pedig kint szárítom most az udvaron a napon. Ahogy felvesszük és rajtunk van, nem sokkal később lábszagot érezni és ilyen poshadt szagot. Egyszerűen megy vissza a szennyesbe, de hiába. Most Ariellel mosunk, kapszulás. Váltani kéne vagy valami más okozza ezt a büdöset?

18/L

2023. aug. 25. 20:57
1 2
 11/12 anonim válasza:
61%

Pont úgy vagyok vele, mint a 6-os

Nagyon beleiizadt vagy edzős cuccoknál tapasztaltam, hogy hiába a mosás, valahogy az uzzadtságban lehet valami, ami benne maradhat a ruhában. A 60 fokos se feltétlen szedi ki

Nekem is az vákt be, amit írtak többen, hogy ilyen fertőtlenítő (vagy kifejezetten szagtalanító) adalékot adok a ruhákhoz. Sanytol tűnik a legjobbnak (próbáltam olcsóbb, sajátmárkás cuccokat, de mintha gyengébbek lennének).

Valmint a gép is lehet büdös, ha nem hagyjátok kiszellőzni/túl sok öblítőt használtok és lerakódik, ami aztán penéyzedni kezd. Nagyon nehéz utána kitisztítani rendesen a gépet, hogy ezek a lerakódások belül is lejöjjenek. Legalábbis egy régi mosógépnél nekem nem nagyon sikerült, hiába a magas hőmérsékletű üres indítás, ecet, penészölő stb. Makacs dolog ez, inkább megelőzni érdemes. A tapasztalatom az, hogy hagyni kell a géles öblítőket a fenébe. Csak lerakódik a gépben és még a ruhán is egyfajta bevonatot képez. Én a DM sajátmárkás fertőtlenítő szenzitív öblítőjét használom, ez teljesen folyékony. Nekem nagyon tetszik

2023. aug. 26. 00:54
 12/12 Zsabenyka válasza:
Átmosni is érdemes magas hőfokon, trisóval, és időnként a szűrőt sem árt leengedni, hogy az esetleg bent maradt állott víz nem poshadjon hónapokon át a mosógépben.
2023. aug. 26. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!