Naspolyának milyen íze van? Mihez hasonlítható?
Mint a szottyadt banán, állaga híg krémes, lekvár szerű, barna színű, jópár nagy maggal. Íze igazán egyik gyümihez sem hasonlít. Mint ahogy a sütőtök sem megsütve.
Piacokon szokott lenni, boltba is láttam már, inkább szupermarketbe. Még nincsen.
Nekem sült almához hasonlít az íze legjobban.
Különben méltatlanul mellőzött gyümölcs. Ugyanis:
- rendkívül ellenálló fafajta
- igen dekoratív, igazi dísze lehet a kertnek
- a gyümölcse akkor érik be, amikor már kvázi pucér a kert, lehullottak a fákról még a levelek is
- nagyon magas vitamintartalma van, majdnem az összes B vitamint tartalmazza
- az almafélék között a naspolyában van a legtöbb természetes C-vitamin.
- egyébként rohadt drága a piacon
Ha sokat eszel belőle, hasmenésed lesz.
Egyébként valóban egészséges. Nekem imponál az íze.
A naspolya éretten nagyon finom, de mivel eléggé trutyis állaga van éretten igy sokan meg se kostolják
Pedig finom
Ha valamihez kellene hasonlitanom az izét akkor a túlérett körtéhez hasonlít.
Igénytelen növény, kerités mellé últetve jól elvan
Nemsokára érik....)
Nem savanyú egyáltalán. Édes, de nem túl erős az íze. Tényleg a túlérett körtéhez hasonlít egy kicsit. Van, aki nem szereti, úgyhogy meg kellene azért kóstolni ültetés előtt.
Nekem azért van két fám, mert olyankor érik, amikor már nem nagyon van semmi saját gyümölcs, csak téli alma meg szőlő.
Nem érdemes megvárni, hogy megfagyjon, mert akkor azonnal meg kell enni, megrothad a fagyott gyümölcs. De az tény, hogy minél tovább fán kell tartani, annál jobb lesz. A talajmenti fagy a fán még nem fagyasztja meg.
Ha ültetni akarsz, akkor ne tévesszen meg a Holland óriás név, az hiába nagy, de nagyon gyenge ízű és száraz belsejű. Én ezt át is oltottam. A Szentesi rózsa az, ami nagyon édes és jó állagú.
Gyerekkorom óta imádom és egy darabig meghökkentett hogy sokan csak fintorogtak az állaga és az íze miatt.
Méltatlanul mellőzik a kertekből mostanában, ahogy előttem írták is vitamindús, igénytelen és akár karácsonyig eláll némelyik fajtája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!