Kezdőoldal » Otthon » Kert » Naspolyának milyen íze van?...

Naspolyának milyen íze van? Mihez hasonlítható?

Figyelt kérdés
Még sosem ettem, sehol nem lehet venni, ültetnék egyet ha finom
2021. szept. 30. 10:55
1 2
 1/11 mindentudó99 ***** válasza:
31%
Láttam már itt ott árulni. De ritka. Akkor kell leszedni ha megcsíoze a fagy. Édes és savanykás is egyszerre. Hátuljánál megbontod kiszívod a belsejét magot kiköpöd. Meg lehet enni de nem egy különlegesség. Szerinzem nemnéri meg ültetni. Inkább más gyümölcsöt válassz bármelyik többet ér. De ha rengeteg felesleges helyed van üktesd
2021. szept. 30. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem leginkább a nagyon érett körtére hasonlít.
2021. szept. 30. 11:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mint a szottyadt banán, állaga híg krémes, lekvár szerű, barna színű, jópár nagy maggal. Íze igazán egyik gyümihez sem hasonlít. Mint ahogy a sütőtök sem megsütve.

Piacokon szokott lenni, boltba is láttam már, inkább szupermarketbe. Még nincsen.

2021. szept. 30. 12:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sült almához hasonlít az íze legjobban.

Különben méltatlanul mellőzött gyümölcs. Ugyanis:

- rendkívül ellenálló fafajta

- igen dekoratív, igazi dísze lehet a kertnek

- a gyümölcse akkor érik be, amikor már kvázi pucér a kert, lehullottak a fákról még a levelek is

- nagyon magas vitamintartalma van, majdnem az összes B vitamint tartalmazza

- az almafélék között a naspolyában van a legtöbb természetes C-vitamin.

- egyébként rohadt drága a piacon

2021. szept. 30. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha sokat eszel belőle, hasmenésed lesz.

Egyébként valóban egészséges. Nekem imponál az íze.

2021. szept. 30. 15:51
 6/11 mindentudó99 ***** válasza:
Az biztos hogy igénytelen. Sose permetezem és el van
2021. szept. 30. 15:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A naspolya éretten nagyon finom, de mivel eléggé trutyis állaga van éretten igy sokan meg se kostolják

Pedig finom

Ha valamihez kellene hasonlitanom az izét akkor a túlérett körtéhez hasonlít.

Igénytelen növény, kerités mellé últetve jól elvan

Nemsokára érik....)

2021. szept. 30. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérdező merre élsz van két fám?
2021. okt. 1. 02:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem savanyú egyáltalán. Édes, de nem túl erős az íze. Tényleg a túlérett körtéhez hasonlít egy kicsit. Van, aki nem szereti, úgyhogy meg kellene azért kóstolni ültetés előtt.

Nekem azért van két fám, mert olyankor érik, amikor már nem nagyon van semmi saját gyümölcs, csak téli alma meg szőlő.

Nem érdemes megvárni, hogy megfagyjon, mert akkor azonnal meg kell enni, megrothad a fagyott gyümölcs. De az tény, hogy minél tovább fán kell tartani, annál jobb lesz. A talajmenti fagy a fán még nem fagyasztja meg.

Ha ültetni akarsz, akkor ne tévesszen meg a Holland óriás név, az hiába nagy, de nagyon gyenge ízű és száraz belsejű. Én ezt át is oltottam. A Szentesi rózsa az, ami nagyon édes és jó állagú.

2021. okt. 1. 06:09
 10/11 anonim válasza:

Gyerekkorom óta imádom és egy darabig meghökkentett hogy sokan csak fintorogtak az állaga és az íze miatt.

Méltatlanul mellőzik a kertekből mostanában, ahogy előttem írták is vitamindús, igénytelen és akár karácsonyig eláll némelyik fajtája.

2021. nov. 26. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!