Miért büdös minden ruhánk ágyneműnk?
Rendesen mosógépben kimossuk, több öblítővel is probáltuk már. Bent a lakásban kiteregetjük a száritóra és csak akkor veszzük le ha száraz. És így tisztán baromira büdös minden ágynemű huzat is. Én pontosan poloska szagra tudnám hasonlítani. (Nem nincs poloska a házba, se a mosógépbe)
Szóval már egy éve poloskaszag árad minden mosás után. Mit lehetne tenni?
Kérdező, simán bebüdösödik mert nem tudott rendesen megszáradni.
Ha kimosod akkor utána úgy teregesd ki, hogy szellőzzön az ágynemű! Ne duplán hajtva sűrűn rakd a ruhaszárítóra, hanem szimplán, több rúdra széthúzva! Hogy járjon közötte a levegő és gyorsan tudjon száradni. Azért büdös mert dohos és ez egy fél nap alatt is kialakul ha pang benne a nedvesség. Én is jártam már hasonlóan, és mehetett vissza a mosásba a ruha.
Érdemes nem kimaxolni a mosógépet, hanem ha nehezen, lassan szárad a ruha akkor csak fele mennyiséget mosni egyszerre. De ha van ventilátorod akkor azt nem árt beállítani a száradó ruha mellé, nekem páraleválasztóm van, azt szoktam a ruhaszárítóhoz állítani és azzal érem el, hogy a levegő páratartalma alacsony legyen amiben a ruha szárad.
Most épp esős idő van, de amúgy jobb kint szárítani a ruhákat. Vegyél olyan ruhaszárítót amit ki lehet akasztani az ablakba, az még erkély nélküli lakásban is jól használható. De erősen csipeszeld hozzá a száradó ruhát mert elviszi a szél! Mindig figyelj arra hogy ne zsúfold be a teregetéskor a ruhákat, mert szellőznie kell száradás közben!
mosógépnek trisós mosás 90 fokon.
A lakásban meg keressétek meg a penészt.
Köszönöm a tippeket! Sajnos nagyon nagy a páratartalom a lakásunkban, sokat szellőztetünk, de penészt azt sehol nem találunk.
Megprobálok valahogy kint teregetni, bár nincs teraszunk, de az ablakba felszerelek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!