Hogy lehetne mindig rend,és tisztaság az otthonomban?
Elég rendetlen,és lusta vagyok.Ha jön valaki mindig csak kapkodás van
,hogy elpakoljak gyorsan pár cuccot. Volt,hogy a kupi miatt nem engedtem be valakit. Szeretnek változni,de nem jön össze.
Akkor ezért olyan rohadt nehéz.
Keg tok későn fekszem le,pedig megtehetnem,hogy akár már 21kor aludjak,nem,erre én éjfélkor fekszem,és sokat kell korán kelni. Ebben sem tudok változtatni.
Én szombaton takarítok, berakok valami zenét fülesbe, hogy ne unjam szét magam és megcsinálom, amit kell. A főzés is unalmas nekem, aközben tableten videót nézek, úgy jó. (Mosogatás közben meg változó, mihez van kedvem.) Onnantól kezdve csak a rend fenntartására kell figyelni hétköznap.
Én átrendeztem a lakást úgy, hogy nekem logikus legyen, minek hol a helye, van olyan dolog, pl takarítószerek stb, amiből van több is, külön helyiségekben, hogy ne kelljen velük sokat mászkálni, hanem ott helyben előkapom, ha látom, hogy pl koszos a csap és letisztítom. Vettem 1-2 olyan eszközt, amivel könnyebb a takarítás. A porszívót meg nem szoktam kihúzni a konnektorból, hanem ott a helye mellette és ha porszívózni akarok, akkor csak beindítom és csinálom.
Nekem régen a sok felesleges extra lépés miatt volt nehéz, úgyhogy úgy intéztem, hogy bárminek egy pillanat alatt neki tudjak állni, ha kell.
Igen,a napi fél óra is jó lehet takarítassal tölteni. Az már 1 hét alatt jó pár óra. Na ja,a telefon,napi 4 órát nyomkodom + a laptop.
Amúgy a 6-os hozzászõlõ sem írt rosszat,pont nemrég kezdtem el pszichológushoz járni,nem emiatt,nah hátha segít ezen is.
Van állatod? Mert ha nincs és mondjuk nem hullik a szőre, nem koszol, akkor könnyebb. Nekem egy perzsa macskám van, benti, még a macskaszőr is szőrös. Nekem hetente van egy nap, általában pénteken, vagy hétvégén, amikor rászánok 2-3 órát, ilyenkor rendet rakok, kiporszívózok, felmosok, kikefélem a szőnyegeket, WC, fürdő, vízkőtlenítés. Port törölni ritkábban szoktam. Ha ez segít, én zenét szoktam hallgatni közben.
De el is oszthatod, a heti egy takarítson felül en is szoktam, ha például sok már a morzsa, vagy olyan a WC: naponta mondjuk 15 perc, az nem sok és ami retkesebb, toplákosabb, azt csinálod meg. Amúgy ehhez tényleg kell egyfajta beállítottság. Én imádom a rendet és imádom csinálni is a takarítást, nekem az egyfajta edzés, kikapcsolódás, így azért könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!