Hideg vízben mossa az ágyneműt és jonak tűnik ez hogy van?
Általában úgy vannak a mosószerek beállítva összetételre, hogy hatékonyabbak meleg vízzel. de van ami jó hideg vizes mosással is, ahogy ha a víz maga is lágy, akkor az is könnyebé teszi.
Hideg vízzel is moshatsz nyugodtan, csak akkor kicsivel több mosószer kell hozzá avgy tovább kell mosni a ruhát, hogy a mosószer elvégezze a dolgát.
Ha belegondolsz kevesebbet ártasz a környezetnek és a pénztárcádnak is ha melegíted a mosáshoz a vizet mint ha több mosószert használsz.
Régen nagymamám először nagyon forró vízzel, mosogatószer nélkül mosogatta el az edényeket, tányérokat, egyebet. A forró víz a kezének nem volt jó de a zsírt is egészen jól leszedte, utána pedig lehetett vinni a disznóknak ezt a lét a moslékhoz, mert nem volt benne mosogatószer. Aztán már egy kevésbé meleg vízben mosogatószerrel teljesen tisztára mosogatta az eszközöket, csak ez kellett hogy menjen a derítő gödörbe.
Ha nem akarsz 60 fokkal mosni ne tedd. Én nagyon ritkán használom. A fertőtlenítést meg lehet oldani olyan mosószer adalékkal is amit hozzá teszek a mosáshoz külön ha kell.
A Japánok hideg vízzel mosnak, Amerikában is ritkán mosnak warm (ott nem fokokban vannak a gépek) vízzel.
Én ezt eddig csak a Magyaroktól hallottam, hogy a fehérneműket 60 fokon kell mosni, meg fertőtleníteni kell. Minek? A bugyid mivel fertőzöttebb, mint a pulcsid, ami szívja magába a port, kajaszagot, cigifüstöt stb…?
A mai mosószerek 30-40 fokon is full hatékonyak. Régebben kellett magasabb hőfokon mosni, ma már elavult dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!