A laminált parkettát Te fel szoktad néha mosni?
Többiek?
Nálam részben 16 éves laminált padló van, részben még régebbi. Ezek még nem bírnák, úgy lettem informálva, úgyhogy ezt max. nyirkos valamivel törlöm át, jobb a békesség, de legtöbbször csak szárazzal.
5 éves, semmi baja még, hetente felmosom. Amúgy fózolt.
De nem értem, szerintetek akinek laminált van a nappaliban, azok piszkos hàzban élnek? Vagy nem értem.
Nálunk van kisgyerek, el még a heti felmosás is kevés mellette, csak gyakrabban nem jutok el oda :D Hogy lehetne felmosás nélkül élni?
"Hogy lehetne felmosás nélkül élni?"
Úgy, hogy a lakásnak csak azokat a részeit mossuk fel, amelyekben vízálló a burkolat, ahol meg nem, ott porszívóval, száraz feltörléssel, meg nyirkos feltörléssel tartunk tisztaságot. Ha valami kifröccsen például, akkor azonnal feltöröljük, hogy ne hagyjon foltot, így amiatt sem kell felmosni. A gyereket meg arra neveljük, hogy ne a földről egyen még otthon sem. ;-)
A gyereket én is arra nevelem, de most lett 2, szerinted érti már, amit százszor elmondok?
Amúgy felmosás alatt nyilván mindenki nedves moppal való feltörlést ért, vagy nem tudom, ti mire gondoltok.
Bár megjegyzem, mi kertes házban lakunk, és hiába vesszük le a cipőt már a teraszon, akkor is bejön a kosz, főzés közben lecsöppen valami a padlóra, vagy ilyesmi. Nem tudom, mások nem csinálnak semmit otthon? :D
"felmosás alatt nyilván mindenki nedves moppal való feltörlést ért, vagy nem tudom, ti mire gondoltok."
Én úgy veszem észre, hogy vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy ők márpedig "felmosni" szokták a lamináltat, mégpedig rendszeresen, mert bírja a vizet. A modernebb típusokról nem tudok nyilatkozni, de mondom, amit 16 éve vettem, azzal kapcsolatban még az volt a tájékoztatás, hogy ne mossuk fel.
Én úgy értem a nyirkossal feltörlést, hogy azzal a szivacsos felmosóval, amit előző nap használtam más, vízálló burkolatú helyiségekben, utána kimostam, kicsavartam, hagytam egész éjjel száradni - na azzal törlöm fel a laminált helyiségeket másnap, amikor még nyirkos, de már nem vizes, még nedvesnek sem mondanám.
"Bár megjegyzem, mi kertes házban lakunk, és hiába vesszük le a cipőt már a teraszon, akkor is bejön a kosz, főzés közben lecsöppen valami a padlóra, vagy ilyesmi. Nem tudom, mások nem csinálnak semmit otthon? :D"
A konyhában szerintem szinte mindenkinél nyilván vízálló burkolat van, úgyhogy ott egyértelmű a felmosás. :)
A kertesház talán más, mert ott jobban be is fúj a szél mindenfélét, főleg, ha sokszor nyitva van a teraszajtó jobb időben, nem tudom, de egy társasházban, ahol az előszobában levesszük a cipőt, azért annyira nem jön tovább a kosz onnan, főleg az olyan szobákba nem, amelyek nem az előszobából nyílnak - legalábbis ha az előszoba (nyilván vízálló, hiszen télen a hóból is oda érkezünk) burkolata is rendszeresen fel van mosva.
A szobákban felmosni így igaziból nincs is miért.
Értem, hát nálunk a konyhában és előszobában is laminált van évek óta, és igen, fel szoktam mosni. De a gyerekszobákat is, tulképp a fürdőn-kamrán-háztartásin kívül mindenhol laminált van, és sok más ismerősömnél is, ahol egyben van a konyha-nappali.
Felmosni pedig tiszta felmosóval szoktam, friss meleg víz bele a vödörbe, bele a mop, kicsavarom jó erősen és ezzel mosom fel. Nincs baja, bár tény, hogy nálunk fózolt szélű laminált van.
De a gyerekszobákban mondjuk nem, viszont ott sincs baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!